Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Δικάζεται σήμερα για τη συνδικαλιστική της δράση

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στην Ευελπίδων (κτίριο 6), σήμερα Πέμπτη στις 9 π.μ., καλεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, εκεί όπου δύο μέλη της διοίκησης του Σωματείου δικάζονται για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Οπως αναφέρει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων σε ανακοίνωσή της, «η εταιρεία UP-PRESS έχει καταθέσει αγωγή εναντίον μας, διότι εναντιωθήκαμε και αναδείξαμε τις μειώσεις μισθών που επέβαλε η συγκεκριμένη εταιρεία στους εργαζόμενους, γιατί καλέσαμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούνε τα συγκροτημένα εργασιακά τους δικαιώματα. Μάλιστα η κατηγορία εναντίον των δύο πρωτοπόρων συνδικαλιστών δεν μένει στην απαίτηση για οικονομική αποζημίωση, αλλά ζητάει επιπλέον "για την πληρωμή του παραπάνω ποσού να διαταχθεί προσωπική κράτηση"! Οσον αφορά το ίδιο το Σωματείο Λιθογράφων, η απαίτηση είναι να δημοσιευτεί "μετάνοια των πράξεών μας" και για κάθε ημέρα καθυστέρησης "να καταδικαστεί σε οικονομική ποινή". Κατά δε των νόμιμων εκπροσώπων (προέδρου και γραμματέα), να απειληθεί "προσωπική κράτηση"».

Το Σωματείο τονίζει ότι η συγκεκριμένη αγωγή «δεν έχει στόχο απλά την υπεράσπιση μίας εταιρείας που ήρθε αντιμέτωπη με το ταξικό κίνημα. Η επιδίωξη να οδηγηθεί το Σωματείο μας στα δικαστήρια είναι μέρος μίας γενικότερης προσπάθειας που συντονισμένα εξαπολύουν κυβέρνηση και εργοδοσία, με σκοπό να φιμώσουν όποια φωνή αντιστέκεται. Είναι τα προεόρτια του συνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει στόχο να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή απεργιών, όπως και να δυσκολέψει τη λειτουργία των σωματείων».

Και υπογραμμίζει: «Δε θα τους κάνουμε το χατίρι! Το Σωματείο Λιθογράφων, δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας. (...) Οι απειλές της εργοδοσίας για οικονομική αφαίμαξη του Σωματείου και συνδικαλιστών του, καθώς και οι προτάσεις για προσωπική κράτηση, δεν μας φοβίζουν».

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση, το Σωματείο σημειώνει: «Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν μας τρομάζουν, πως όποιος τα βάζει με τους συναδέλφους που αγωνίζονται, θα έχει απέναντί του όλο τον κλάδο. Καλούμε τα ταξικά σωματεία και πρωτοπόρους εργάτες από κάθε κλάδο να εκφράσουν και αυτοί την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ