Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΛΑΡΚΟ
Καταγγέλλει το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού

Τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, των δυνάμεων των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) στο επιχειρησιακό σωματείο της ΛΑΡΚΟ, που καλούν τους εργάτες να μην αγωνίζονται προκειμένου να... στεριώσει η επιχείρηση (!), καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ).

Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι οι τοποθετήσεις συνδικαλιστών αυτών των παρατάξεων στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας στις 7/9 και στην κοινή συνεδρίαση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στις 14/9 κινήθηκαν στο εξής πνεύμα: «Πάντα πάμε συναινετικά απέναντι στη ΛΑΡΚΟ. Μπορεί οι τιμές του νικελίου να ανέβηκαν, όμως πρέπει να περιμένουμε η ΛΑΡΚΟ να στεριώσει και μετά να διεκδικήσουμε. Ποτέ δεν θα την βάλουμε σε κίνδυνο. Τι θα κερδίσουμε με τους αγώνες; Η κυβέρνηση και η διοίκηση κερδίζουν χρόνο για τη ΛΑΡΚΟ και αυτό βολεύει τους εργαζόμενους γιατί δεν μας έχουν κόψει». Τα παραπάνω... «διαμάντια» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού συνοδεύτηκαν, βέβαια, από τις τετριμμένες κατηγορίες ότι το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας είναι «κομματικό» και «διασπαστικό».

Οι ίδιες παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση του ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για την οργάνωση κινητοποιήσεων με αιτήματα: Την επαναπρόσληψη εργαζομένων που απολύθηκαν με ευθύνη της διοίκησης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκδικητικά, γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τη «μαύρη», ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία. Την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα καταργεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, θα δίνει τους βασικούς μισθούς και τις τριετίες σε όλους τους εργαζόμενους, θα δίνει τα χρήματα στις αναβαθμίσεις, θα παίρνει ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με νέες προσλήψεις για την αριθμητική επάρκεια των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ καλεί τους εργάτες να απορρίψουν τη λογική της διαχείρισης, να βγάλουν συμπεράσματα από τη δράση των άλλων παρατάξεων και να οργανώσουν τον αγώνα τους, «να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μια καλύτερη ζωή».

Νέα κινητοποίηση των εργολαβικών εργατών της ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι εργάτες που απασχολούνται στη ΛΑΡΚΟ μέσω της εργολαβικής εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ, μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Η κινητοποίηση έληξε μετά τη δέσμευση του εργολάβου ότι θα κατέβαλλε τα δεδουλευμένα έως χτες το απόγευμα.

Ανάλογη κινητοποίηση είχαν κάνει και την προηγούμενη βδομάδα, με τον εργολάβο να καταβάλλει έναντι της οφειλής και να δεσμεύεται για την εξόφληση έως την περασμένη Δευτέρα. Κάτι που δεν έγινε και προκάλεσε τη χτεσινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ