Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΣΕ
Στη μάχη για να σπάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία

Μηδενικές αυξήσεις πρότεινε ο ΣΕΒ στην Ομοσπονδία Οικοδόμων. Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου για τη μάχη της Σύμβασης

Πλατύ άνοιγμα για τις ΣΣΕ σχεδιάζει στον κλάδο και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων (φωτ. από την κινητοποίηση του Σαββάτου)
Πλατύ άνοιγμα για τις ΣΣΕ σχεδιάζει στον κλάδο και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων (φωτ. από την κινητοποίηση του Σαββάτου)
Να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έτσι ώστε να δοθεί δυναμική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τη νομοθετική κάλυψη και όλα τα εργαλεία που της παρέχει και η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με στόχο να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε τόσο από τη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου με συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και από τη χτεσινή συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με το ΣΕΒ, για το θέμα της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Χτες, ο ΣΕΒ πρότεινε μηδενικές αυξήσεις, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τις 6 κλαδικές ΣΣΕ που υπογράφει με την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, ενώ, όπως τονίζει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, «δεν παίρνει υπόψη και δε συζητάει ούτε το 1,7% της ΕΓΣΣΕ». Και τονίζει: «Αυτός είναι ο στόχος τους: Να απαλλαγούν από κάθε νομική και συμβατική προστασία των εργαζομένων. Θέλουν εργάτες χωρίς δικαιώματα, αναλώσιμα υλικά για να αυγατίζουν τα κέρδη τους».

Η Ομοσπονδία, ταυτόχρονα, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και όλες τις δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν για την ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Και τονίζει: «Να δώσουμε μαχητική απάντηση στον ψευτοτσαμπουκά του ΣΕΒ, στην άρνηση να υπογράψει ΣΣΕ. Να τον υποχρεώσουμε με το συνεχή και αταλάντευτο αγώνα μας σε υποχώρηση, στην υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ».

Σύσκεψη σε Τύπο - Χαρτί

Στο μεταξύ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, με εργαζόμενους και στελέχη του κλάδου, για την κλιμάκωση της πάλης και τη διεκδίκηση ικανοποιητικής κλαδικής ΣΣΕ. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη οργάνωσης στο χώρο δουλειάς, σε σωματειακές επιτροπές, σε συσπείρωση γύρω από το σωματείο. «Απαιτείται», τονίστηκε χαρακτηριστικά, «πρωτοπόρα δουλειά από τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τον κάθε πρωτοπόρο εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε η ανάγκη, ιδιαίτερα στον κλάδο, η μάχη της 48ωρης απεργίας, να πάρει και τα χαρακτηριστικά της μάχης για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Ετσι, θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις σε όλα τα μεγάλα «μαγαζιά» στο χώρο των λιθογράφων. Στα πρακτορεία θα γίνουν γενικές συνελεύσεις, με αντίστοιχες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και κλιμάκωση της πάλης. Αντίστοιχη δουλειά θα γίνει και σε SOFTEX και ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ. Στόχος είναι μέχρι τις 28 Ιούνη να έχουν ολοκληρωθεί οι Γενικές Συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις κλαδικών επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων με ανοιχτή ημερομηνία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ