Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξω τα διευθυντικά στελέχη και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία και το εργατικό κίνημα!

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τις εκλογές στο «σωματείο» - μηχανισμό με το όνομα «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών»

Μάχη απέναντι στα εργοδοτικά όργια που εκτυλίσσονται αυτές τις μέρες μέσω των εκλογών του «σωματείου» - μηχανισμού «Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών» δίνουν με αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τη ΔΑΣ και την Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, παρέμβαση ενάντια στις πρακτικές εκβιασμού και καταναγκασμού σε βάρος των εργαζομένων από τον ενιαίο μηχανισμό εργοδοσίας, διευθυντικών στελεχών και εργοδοτικών συνδικαλιστών, κάνει με ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας το ρόλο που παίζει αυτός ο εργοδοτικός μηχανισμός για την αλλοίωση των συσχετισμών συνολικότερα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στα super market να δώσουν απάντηση: Να αρνηθούν να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτού του «σωματείου» - μηχανισμού ή, όταν αντιμετωπίζουν οξυμένη τρομοκρατία για να πάρουν μέρος, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Πολυποίκιλες απειλές και πιέσεις από εργοδοσία και διευθυντικά στελέχη

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ με αίσθημα ευθύνης καταγγέλλει στους εργαζόμενους κάθε κλάδου και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τα εργοδοτικά όργια που γίνονται αυτές τις μέρες στον κλάδο του Εμπορίου, μέσω των εκλογών του σωματείου - μηχανισμού "ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ". Ενός σωματείου που οι αντιπρόσωποι που "εκλέγει", από τα χέρια της εργοδοσίας πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΤΑ, είναι η καρδιά και η φωνή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι "ανεξάρτητοι συνδικαλιστές", έτσι όπως αυτοαποκαλούνται στη μία και μοναδική ανακοίνωση που έβγαλαν τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑ και την ΟΙΥΕ. Είναι αυτοί που οργανώνουν και επιβλέπουν τις "διαδικασίες" των εκλογών.

Μέσα στο ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου μηχανισμού υπάρχει πλήθος διευθυντικών στελεχών κάθε τομέα (ασφάλειας, ανθρώπινου δυναμικού, αγοράς αυτοκινήτων, εξωτερικού ελέγχου), αρκετοί περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές καταστημάτων. Είναι αυτοί που μαζί με άλλους τόσους αυτές τις μέρες εκβιάζουν και τρομοκρατούν χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Οι πολυποίκιλες απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας, οι αναφορές πως η συμμετοχή δεν είναι προαιρετική, ο εγκλεισμός των εργαζομένων σε μικρά γραφεία προκειμένου να "πειστούν" για να ψηφίσουν, τα εσωτερικά mail που κυκλοφορούν σε γραφεία και καταστήματα που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή αλλιώς θα υπάρχουν "κυρώσεις", αποτελούν την καρδιά αυτού του βαθιά εργοδοτικού μηχανισμού.

Στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη αλλά και ανθρώπους από τα τμήματα προστασίας του "Σκλαβενίτη". Με εντολές και σαφές σπρώξιμο από τον όμιλο "Παντελιάδη" αλλά και τον "ΑΒ Βασιλόπουλο", που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών με αρκετά διευθυντικά στελέχη, η πλειοψηφία των εργαζομένων έρχεται στο χώρο των εκλογών χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους.

Από την προηγούμενη βδομάδα υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων, που ανέφεραν εκβιασμούς και πιέσεις από διευθυντές και προϊσταμένους, ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές. Αυτές οι καταγγελίες ήταν που συνέβαλαν ώστε να φανερωθούν η βρωμιά και η σήψη τους, να βγουν στο φως οι ανύπαρκτες διαδικασίες τους, των ψευδεπίγραφων γενικών συνελεύσεων, βοήθησαν ώστε να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση των εκλογών στα μουλωχτά, όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση και όπως κάνουν άλλωστε με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία των super market που έχουν φτιάξει οι εργοδότες τους.

Εκλογές στις οποίες δεν υπάρχει ουσιαστικά καθορισμένο μητρώο!

Στις εκλογές αυτού του σωματείου - μηχανισμού δεν υπάρχει ουσιαστικά μητρώο! Ψηφίζει όποιος μπει μέσα. Από τις τρεις πρώτες μέρες των εκλογών, πάνω από το 60% των ψηφισάντων αποτελούν νέες αιτήσεις. Στην ουσία δηλαδή μιλάμε για αρχαιρεσίες χωρίς προκαθορισμένο μητρώο, που στηρίζονται σε έναν νέο και ανανεωμένο κατάλογο της λίστας προσωπικού των super market, που μετατρέπεται αυτόματα σε μητρώο μελών, μέσα στα γραφεία των διευθυντικών στελεχών.

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, κατήγγειλε από την πρώτη μέρα όλες αυτές τις διαδικασίες, το αλισβερίσι με την εργοδοσία, τη σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Επισήμανε από την πρώτη μέρα την ανυπαρξία στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας του "σωματείου", προχώρησε σε συνεχείς ενστάσεις επί της απαράδεκτης διαδικασίας.

Εχουμε χρέος όχι μόνο να προστατέψουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους των super market που προσέρχονται στις εκλογές κάτω από έντονη τρομοκρατία και απειλές, αλλά και ευθύνη απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους κάθε κλάδου, καθώς μέσα από αυτό το σωματείο και την εισχώρηση των διευθυντών στις γραμμές μας, βρωμίζεται συνολικά το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, αλλοιώνονται οι συσχετισμοί.

Καταγγέλλουμε τις δικηγόρους Αμπελάκη Βασιλική και Ανδρικοπούλου Μαρθαλένα, που με βάση το νέο νόμο έχουν το ρόλο δικαστικού αντιπροσώπου και με τη στάση τους ανέχονται τέτοιου είδους διαδικασίες.

Καταγγέλλουμε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές ότι πέρα από την τρομοκρατία, αξιοποιούν κάθε είδους ψέμα, προκειμένου να προσελκύσουν εργαζόμενους στις κάλπες. Καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για το επικουρικό ταμείο, για τη δήθεν "προστασία" και την "επιβίωσή" του. Η ιδιωτικοποίηση και επαγγελματοποίηση κάνει ανακατανομή στα ελλείμματα, κάτι το οποίο δεν διασφαλίζει τις συντάξεις, όπως με θράσος επικαλούνται.

Να σπάσουμε το απόστημα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα!

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στα super market,

Αποδυνάμωσε και μαύρισε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας που σε πιέζουν και σε τρομοκρατούν! Aρνήσου να συμμετάσχεις!

Εφόσον η τρομοκρατία είναι οξυμένη και δεν μπορείς να πας κόντρα στις πιέσεις της εργοδοσίας, στήριξε στην κάλπη και πίσω από το παραβάν, που δεν σε βλέπει κανείς, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που αποτελείται από εργαζόμενους σαν και σένα.

Να σπάσουμε το απόστημα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα!

Κανένας εργαζόμενος να μην ψηφίζει μαζί με τον διευθυντή του!

Ολα κρίνονται από τη στάση που θα κρατήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι!

Καλούμε τα σωματεία στον κλάδο του Εμπορίου, κλαδικά και επιχειρησιακά, τα σωματεία της Αθήνας από κάθε κλάδο, να συζητήσουν στα Διοικητικά Συμβούλια και να καταγγείλουν τα εργοδοτικά όργια που γίνονται από τον συγκεκριμένο μηχανισμό. Είναι ο μηχανισμός που στέλνει δεκάδες αντιπροσώπους σε όλα τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, αλλοιώνοντας τους συσχετισμούς υπέρ της εργοδοσίας. Να περάσουν από το χώρο των εκλογών για να δουν "ιδίοις όμμασι" το καθεστώς τρομοκρατίας και τα αίσχη των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Να απαιτήσουν όλα τα σωματεία:

"Εξω τα διευθυντικά στελέχη και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία και το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα"!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org