Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΣΔΙΕΚ
Οχι στο χαράτσι για την πιστοποίηση

Περίοδος υποβολής αιτήσεων από τους αποφοίτους Δημόσιων ΙΕΚ για τις εξετάσεις πιστοποίησης είναι αυτή που διανύουμε, μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη, και με αφορμή αυτό ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) θέτει προβληματισμούς για τη διαδικασία της πιστοποίησης και ζητά αυτή να είναι δωρεάν.

Μεταξύ άλλων ο ΣΥΣΔΙΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Μας εξετάζουν σε κάτι, που ήδη έχουμε εξεταστεί εντός του χρόνου σπουδών, με προόδους και τις τελικές εξετάσεις.

Η κυβέρνηση και ο ΟΕΠΠΕΠ (ο εθνικός οργανισμός πιστοποίησης που έδωσε άδεια σε εκπαιδευτήριο ...Αστρολογίας) μάς ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω για την πιστοποίηση, 100 ευρώ το κεφάλι. Εκβιάζοντας στην πράξη κάθε σπουδαστή, αφού κανείς δεν θέλει, να πάνε δυο και βάλε χρόνια προσπαθειών χαμένα.

Να βγάλει κάθε σπουδαστής συμπέρασμα. Την ώρα που κυβέρνηση και ΕΕ τσακίζουν εμάς και τις οικογένειές μας, με φόρους και κάθε λογής χαράτσια, κάποιοι άλλοι την περνάνε φίνα. Εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργοστασιάρχες, μεγαλοεργολάβοι έχουν μπουκώσει με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και τζάμπα εργασία.

Κανένας μόνος του, μαζί είμαστε πιο δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας με τον Σύλλογό μας!

Απαιτούμε:

  • Να πάρει πίσω το υπουργείο άμεσα την άθλια εγκύκλιο που απαιτεί από τους προς εξέταση σπουδαστές να καταβάλουν 50 ευρώ για θεωρητική και 50 ευρώ για πρακτική εξέταση. Η πιστοποίηση φέτος να είναι δωρεάν για όλους.
  • Να σταματήσει από δω και πέρα η ομηρία των σπουδαστών και η αναμονή για την πιστοποίηση. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο του ΙΕΚ, να καταργηθεί η πιστοποίηση».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ