Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες το σχέδιο της κυβέρνησης

Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων:

«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες, για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σηματοδοτούν το χτίσιμο ενός ακόμα πιο σκληρού, ταξικού και ανταγωνιστικού σχολείου, ενός Λυκείου - φροντιστήριο. Ενός σχολείου της μονομέρειας και της πρόωρης εξειδίκευσης σε συγκεκριμένα αντικείμενα, με προσανατολισμό καθαρά στην επιλογή σχολής.

Ολα αυτά σε αντίθεση με την ανάγκη και τη δυνατότητα της εποχής μας για γενίκευση της ολόπλευρης γενικής μόρφωσης, της αναγκαιότητας το σχολείο να συμβάλει στη δημιουργία στέρεης γνωστικής βάσης αλλά και προσωπικότητας, στοιχεία τα οποία θα αποτελούν "προίκα" για κάθε νέο άνθρωπο στη μετέπειτα πορεία της ζωής του. (...)

Αποτελεί πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες, που κάθε χρόνο βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προετοιμασία των παιδιών τους για τις εξετάσεις, να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι καταργούνται οι Πανελλαδικές και ότι θα μειωθούν τα φροντιστήρια μ' αυτόν τον τρόπο. Η πρόκληση αυτή γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική, όταν για μια ακόμα χρόνια δεν προβλέπεται Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία.

Την ίδια στιγμή, το προσχέδιο προβλέπει τη συρρίκνωση σχεδόν στο μισό των μαθημάτων, αποψιλώνοντας την όποια γενική μόρφωση είχε απομείνει στο Λύκειο, σταματώντας την στην Α' τάξη. Στη Β' τάξη θα διδάσκεται ένας μικρός αριθμός μαθημάτων, ενώ η Γ' τάξη θα μεταμορφωθεί σε ένα φροντιστήριο ουσιαστικά τεσσάρων μαθημάτων! (...)

Οι περικοπές των μαθημάτων στη Β' και Γ' τάξη θα οδηγήσουν σε νέες συμπτύξεις μαθημάτων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών. Σε επιπλέον περικοπές και κινητικότητα».

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν στον αγώνα για:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Αμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 στα τμήματα Γενικής Παιδείας και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.
  • Ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε Λύκεια και ΕΠΑΛ.
  • Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκής χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.
  • Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια, με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Να μη δίνεται ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.
  • Να δοθεί ένα δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Να υπάρχει δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org