Τρίτη 29 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επί τάπητος οι προτεραιότητες του κεφαλαίου

Eurokinissi

Συνεδρίασε χτες υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα το υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο μετά το καλοκαίρι, με βασικές προτεραιότητες στην κυβερνητική ατζέντα τη διασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Κατά πληροφορίες, από τα πρώτα θέματα του συμβουλίου ήταν οι αλλαγές στο Λύκειο και οι ετοιμαζόμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, οι πυρκαγιές, η οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν πρόσφατα, η κήρυξή τους ως αναδασωτέων και η μη αλλαγή χρήσης τους.

Πέραν των παραπάνω, στον προγραμματισμό του κυβερνητικού επιτελείου κυριαρχεί η έλευση στην Ελλάδα του Γάλλου Προέδρου, Ε. Μακρόν, συνοδευόμενου από επιχειρηματίες, που η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει στο λαό ως «ψήφο εμπιστοσύνης» της Γαλλίας και της ΕΕ στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Εξίσου ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται και η ΔΕΘ, στα εγκαίνια της οποίας ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς το μεγάλο κεφάλαιο εστιάζοντας στις κινήσεις της για την «έξοδο» της χώρας στις αγορές, όπου φιλοδοξεί να πετύχει όρους φτηνού δανεισμού για την αναχρηματοδότηση των αναγκών της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας. Εστιάζει, επίσης, στην προσέλκυση νέων «επενδύσεων» με την ταυτόχρονη υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων - «μεταρρυθμίσεων», ακριβώς προς διασφάλιση ακόμα ευνοϊκότερων όρων για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Στο μεταξύ, άλλη μια δικομματική κοκορομαχία ξέσπασε, χτες, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, φόρο που οι μεν επέβαλαν και οι δε διατηρούν. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ενώ ο πρωθυπουργός υποσχόταν παλαιότερα, πρώτα ότι θα τον καταργούσε και μετά ότι θα τον μείωνε. Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ για φτηνή αντιπολίτευση, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση «στο μέτρο του δυνατού (...) προχώρησε σε μειώσεις του φόρου για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπουργείο αντιπολίτευσης» πιστό στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις (2023-07-07 00:00:00.0)
Ζητά συνένοχους στην προσπάθεια νέας εξαπάτησης του λαού (2019-10-16 00:00:00.0)
Κοκορομαχία για τη συνέπεια στην υλοποίηση των μνημονίων διαρκείας (2019-08-22 00:00:00.0)
Σπάσαν όλα τα κοντέρ (2017-05-20 00:00:00.0)
Αδιέξοδος για το λαό ο δρόμος που υπηρετούν κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ (2014-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ