Τρίτη 29 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Στάχτη στα μάτια»... μπροστά στη νέα αντεργατική επίθεση

Η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί άθικτο, αλλά και ενισχύει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στην εργοδοσία να εντείνει «νόμιμα» την εκμετάλλευση των εργαζομένων

  • Την προσπάθεια της κυβέρνησης, ενόψει ΔΕΘ, να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, ενώ ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, υπηρετεί το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, με επιμέρους μέτρα για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, ασφαλιστικές διατάξεις και ρυθμίσεις για τις αναπηρικές συντάξεις.
  • Ο αντιλαϊκός προγραμματισμός της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, με σημείο εκκίνησης τη ΔΕΘ, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και της συνάντησης που είχε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός με τους εργοδοτικούς φορείς. Η χτεσινή «διαβούλευση» του υπουργείου Εργασίας με τους «κοινωνικούς εταίρους» στόχο έχει να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης και ανοχής στα αντεργατικά μέτρα.
  • Τη δική τους αγωνιστική απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες από το συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛ.  3,    4

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ