Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στη «Metallock»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Πολυδένδρι
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Πολυδένδρι
Παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του εργοστασίου της επιχείρησης «Metallock» στο Πολυδένδρι Αττικής πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που κορυφώθηκε πρόσφατα με τις απολύσεις 6 εργαζόμενων μεταναστών.

Οι 6 απολυμένοι είναι πρωτοπόρα μέλη του Συνδικάτου, ενώ έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας και άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Ενώ η συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας έχει οριστεί για την 1η Σεπτέμβρη, ο εργοδότης έσπευσε το προηγούμενο διάστημα να «τιμωρήσει» τους εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους προχωρώντας σε απολύσεις, τις οποίες το Συνδικάτο έχει καταγγείλει ως παράνομες και καταχρηστικές.

Η θετική ανταπόκριση στο χτεσινό κάλεσμα να μην πιάσει κανένας δουλειά μέχρι να έρθει ο εργοδότης και όλοι μαζί να απαιτήσουν την ανάκληση των απολύσεων «εξόργισε αλλά και φόβισε την εργοδοσία», σημειώνει το Συνδικάτο. Ετσι, αντί για τον εργοδότη ή κάποιον εκπρόσωπό του, «εμφανίστηκε μπροστά στους συγκεντρωμένους εργάτες περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο έσπευσε να υπερασπιστεί τι άλλο παρά το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, να μη σταματήσει η παραγωγή, να μην κινδυνέψουν τα κέρδη του εργοδότη. Για το δικαίωμα των απολυμένων στην εργασία ούτε λέξη. Αρμόδια γι' αυτό, είπαν, είναι τα δικαστήρια», σχολιάζει το Συνδικάτο.

Το Συνδικάτο επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς οι εργοδότες ξεσαλώνουν αποθρασυμένοι από τους νόμους, που τσακίζουν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, και καταλήγει: «Οι εργάτες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, την επιστροφή στην κανονικότητα, την έξοδο στις αγορές και τη διευθέτηση του χρέους. (...) Η διέξοδος βρίσκεται στην ταξική ενότητα, πάλη και αλληλεγγύη για την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ