Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής Τύπου, την Πέμπτη 24/8, στις 11 π.μ., η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Για την ίδια ώρα έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για τις εξελίξεις στο πρακτορείο «Ευρώπη».

Τις τελευταίες βδομάδες υπάρχει έντονη φημολογία ότι η επιχείρηση, συμφερόντων του ομίλου «Πήγασος», οδηγείται σε πτώχευση, απειλώντας να αφήσει «στον αέρα» περίπου 200 εργαζόμενους. Παράλληλα, ο κύριος όγκος των εργασιών έχει μεταφερθεί στο άλλο πρακτορείο («Αργος»). Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Μάλιστα, όπως έχουν αποφασίσει σε Γενική τους Συνέλευση, η μάχη είναι κοινή για τους εργαζόμενους και στα δύο πρακτορεία.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους αφήσουμε να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας», είναι η απάντηση που δίνει το σωματείο στα εργοδοτικά τερτίπια, τους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς και τα παιχνίδια μετακινήσεων των εκδοτών από το ένα πρακτορείο στο άλλο. «Η μεταβίβαση της επιχείρησης, που έγινε με την ξαφνική και μαζική ανάθεση της διανομής όλων των εντύπων από την "Ευρώπη" στο "Αργος", συνεπάγεται την υποχρέωση του νέου εργοδότη να διατηρήσει στο ακέραιο (χωρίς καμία απόλυση) όλες τις θέσεις εργασίας με όλα τα δικαιώματα!», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ