Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«METALLOCK ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ Ε. ΗΛΙΑΣ»
Απολύσεις εργαζομένων που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους

Τις απολύσεις πέντε μεταναστών από την επιχείρηση «Metallock ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ Ε. ΗΛΙΑΣ», που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Το Συνδικάτο τονίζει ότι οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές, καθώς οι πέντε εργαζόμενοι «τιμωρήθηκαν» από την εργοδοσία επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα που δεν τους έχει καταβάλλει. Μάλιστα, για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα έχει γίνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία αναμένεται να συζητηθεί την 1η Σεπτέμβρη.

«Με περίσσιο θράσος ο εργοδότης, αντί να τους πληρώσει όσα οφείλει, προσέλαβε τους αντικαταστάτες τους και μετά τους απέλυσε», τονίζει το Συνδικάτο. Προσθέτει πως σκοπός της εργοδοσίας είναι «να πνίξει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους». Καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την ανάκληση των πέντε απολύσεων.

Επισημαίνει, ακόμα, τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας για την αποθράσυνση των εργοδοτών και απαιτεί την παρέμβασή τους για να ακυρωθούν οι παράνομες απολύσεις και να καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα. Ζητά ακόμα από την Επιθεώρηση Εργασίας στην Ανοιξη να συγκαλέσει τριμερή για την ανάκληση των απολύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν και στο παρελθόν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλη είχαν απαντήσει με στάσεις εργασίας στις απολύσεις που είχε κάνει η εργοδοσία. Και τότε το Συνδικάτο είχε καταγγείλει τις συνθήκες δουλειάς στο εργοστάσιο, τα εξευτελιστικά μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση με 6 και 7 μέρες δουλειά τη βδομάδα, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, αργίες, άδειες και επιδόματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ