Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Καβάλα

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Καβάλας προκλήθηκαν την Παρασκευή και την Κυριακή από βλάβες σε υποσταθμούς της ΔΕΗ. Από το βράδυ της Παρασκευής και για περίπου 12 ώρες, χωρίς ρεύμα έμεινε σχεδόν ο μισός οικισμός της Νέας Ηρακλείτσας, από βλάβη που σημειώθηκε σε έναν μετασχηματιστή που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού. Η βλάβη αποκαταστάθηκε από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στη Νότια Θάσο και ειδικότερα στους οικισμούς Ποτό και Αστρίς. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί είναι συχνά και απαιτούν να δοθεί λύση.

Το βράδυ της Κυριακής, στο σκοτάδι βυθίστηκε ο δήμος Καβάλας και ένα τμήμα του δήμου Παγγαίου, έπειτα από έκρηξη σε μετασχηματιστή έντασης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στην περιοχή του Περιγιαλίου. Από την έκρηξη, που έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο κύριοι μετασχηματιστές που τροφοδοτούν τόσο την πόλη της Καβάλας όσο και το μεγαλύτερο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Νέα Καρβάλη, Ελευθερούπολη, κ.ά.). Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά.

Σε κάθε περίπτωση, τα περιστατικά βλαβών και πολύωρων διακοπών έρχονται να αναδείξουν τα προβλήματα συντήρησης των υποδομών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org