Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ζητά τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών

Eurokinissi

Να δημιουργηθεί χώρος προσωρινής φιλοξενίας για τους ξεριζωμένους που φτάνουν στην Καλαμάτα ζητά με ανακοίνωσή της η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Για άλλη μια φορά, 50 μετανάστες, εκ των οποίων 16 παιδιά, κατέφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή παραβρέθηκε στο λιμάνι και στη συνέχεια στο κτίριο του νέου Δημαρχείου που λειτουργεί ως χώρος κράτησης.

Να θυμίσουμε ότι σε αυτόν το χώρο κρατούνται ακόμα 18 μετανάστες από την προηγούμενη καραβιά που κατέφθασε στην πόλη μας πριν από έναν μήνα περίπου.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι επίκαιρη και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια καταθέτουμε και διεκδικούμε, να δημιουργηθεί κέντρο προσωρινής φιλοξενίας όλων αυτών των ανθρώπων που έρχονται με καραβιές και θα συνεχίσουν να έρχονται όσο επικρατούν στις χώρες τους πόλεμος, πείνα και δυστυχία μετά από τις επεμβάσεις των κάθε είδους ιμπεριαλιστών. Ενα κέντρο που θα λειτουργεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ευθύνη της κυβέρνησης (που για άλλη μια φορά δεν τοποθετείται και πετάει την μπάλα στην εξέδρα), χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ που λυμαίνονται χρήματα και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες.

Αυτό το αίτημα θα επανατεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τη "Λαϊκή Συσπείρωση." Είναι ώρα ευθύνης για τη δημοτική πλειοψηφία, αλλά και για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση και να την κάνουν στόχο διεκδίκησης.

Αυτό που προέχει τώρα σε αυτές τις συνθήκες "φιλοξενίας", που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ανθρώπινες, είναι να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τις γυναίκες όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, όλους όσοι στέκονται δίπλα στους μετανάστες και ενάντια στις φασιστικές κραυγές να συνεχίσουν την έκφραση αλληλεγγύης με κάθε τρόπο προς τους μετανάστες.

Καλούμε το λαό της Καλαμάτας να στηρίξει το αίτημα να δημιουργηθεί ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Βασιλικά(7/6/2016)
Ανακοίνωση για τους πρόσφυγες και το κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό(9/2/2016)
Πολλά τα ερωτήματα για το νεκρό μετανάστη στο ΑΤ Σερβίων(16/7/2013)
Δεν αφήνουν μετανάστες να φύγουν(30/11/2012)
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ενέκριναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης(28/3/2012)
Προσωρινά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών(29/5/2008)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org