Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Να μην περάσουν τα περιβαλλοντοκτόνα νομοσχέδια

Τις συνέπειες των δύο «περιβαλλοντοκτόνων» νομοσχεδίων - για την Ολυμπιακή προετοιμασία και για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης - επισήμαναν στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Συντονιστική Επιτροπή για την προστασία των ελεύθερων χώρων, η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Αμαρουσίου για την προστασία του Περιβάλλοντος και η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού.

Ο Γερ. Σκλαβούνος, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής για την προστασία των ελεύθερων χώρων, ανοίγοντας τη χτεσινή συζήτηση, σημείωσε ότι με τα δύο αυτά νομοσχέδια «κορυφώνεται η επίθεση κατά του περιβάλλοντος». Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια, καθώς και τους πολίτες να αντιδράσουν «άμεσα και συντονισμένα».

Ο Χρ. Κορτζίδης, δημοτικός σύμβουλος τους Ελληνικού, αναφερόμενος στα σχέδια για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, τόνισε: «Εχει ήδη κατατεθεί τροπολογία που χαρακτηρίζει μέρος του χώρου οικοδομήσιμο, με σκοπό να χτιστεί συνεδριακό κέντρο 12.000 θέσεων. Από την άλλη, ανακοινώθηκε - και ο τρόπος που ανακοινώθηκε, προδικάζει συμφωνία - ότι το γήπεδο του ΠΑΟ θα χτιστεί στο χώρο. Ολα αυτά δείχνουν ότι το "μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης" που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το Ελληνικό, ίσως να είναι το συντομότερο ανέκδοτο».

Από την πλευρά της, η κ. Παπασυμεών, εκ μέρους της επιτροπής φορέων και πολιτών Αμαρουσίου, μίλησε για σχεδιαζόμενη καταστροφή της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι φορείς - μέλη της Επιτροπής, θα «προσβάλλουμε τους νόμους αυτούς εφόσον νομοθετηθούν».

Η Σ. Διαμαντούρου, από την Επιτροπή του Αλσους Ριζαρείου, σημείωσε: «Το Αλσος Ριζάρη, απειλείται και πάλι με αφανισμό, από τη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση της χώρας, ύστερα από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα Ολυμπιακά έργα, το άρθρο 24, το οποίο αναφέρεται στην παραχώρησή του στο Ιδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή».

Τέλος, η Μ. Ιατρίδου, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας Σαρωνικού, είπε: «Ο Ολυμπιακός και μεταολυμπιακός σχεδιασμός του Φαληρικού Ορμου και της παραλίας Ελληνικού, κινείται στο γενικό πνεύμα της υπέρμετρης δόμησης και της εντατικής εμπορικής εκμετάλλευσης, που προβλέπεται για το σύνολο του Θαλάσσιου Μετώπου της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ