Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι από την πόλη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής «Θεσσαλικού», στη Λάρισα, διεκδικώντας από τον ΟΣΕ και τους άλλους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση στο πρόβλημα του αποκλεισμού τους από την πόλη, από τη σιδηροδρομική γραμμή στο τέρμα της οδού Υψηλάντου. Καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι ο ΟΣΕ, ύστερα και από το πρόσφατο ατύχημα που έγινε, στο συγκεκριμένο σημείο - με θύμα ένα 15χρονο, που, ευτυχώς, τραυματίστηκε ελαφρά - αντί να πάρει μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, προχώρησε στην περίφραξη της αφύλακτης διάβασης, ώστε να μην μπορεί να διέλθει κανείς από τη γραμμή και ν' αναγκάζονται οι διερχόμενοι να χρησιμοποιούν την υπερυψωμένη πεζογέφυρα, που έχει στηθεί εκεί.

Ομως, η γέφυρα είναι πολύ ψηλή, δυσκολοδιάβατη και επικίνδυνη με αποτέλεσμα πάρα πολλοί - ιδιαίτερα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, αλλά και άλλοι, όπως, π.χ., όσοι κουβαλούν καροτσάκια, ή σακούλες με ψώνια από τη λαϊκή αγορά που γίνεται εκεί κοντά - να μην μπορούν να την ανέβουν για να περάσουν απέναντι. Ετσι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων και μια ολόκληρη συνοικία της Λάρισας, ουσιαστικά, αποκόπτεται από το κέντρο της πόλης.

Η λύση του προβλήματος βρίσκεται, βεβαίως, στην πρόταση των κατοίκων του «Θεσσαλικού» για υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται μέσα από τη Λάρισα ώστε να μην χωρίζεται η πόλη στα δύο, ή, έστω, στην ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων που θέτουν για κατασκευή υπόγειας διάβασης, ή για λειτουργία φυλασσόμενης διάβασης. Οι κάτοικοι του «Θεσσαλικού» προειδοποιούν τη διοίκηση του ΟΣΕ και τους άλλους αρμόδιους φορείς ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι την επίλυση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ