Κυριακή 9 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Με απεργία την Πέμπτη συνεχίζουν τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, την Πέμπτη 13/7, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ναυπηγοεπισκευή. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, και πορεία μέχρι την πλατεία Κοραή, όπου θα ακολουθήσει συναυλία.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση απευθύνουν τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Τη συμμετοχή του στην απεργία έχει αποφασίσει και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Νομού Αττικής και Νήσων.

Αιτήματα της απεργίας είναι τα εξής: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για την Ναυπηγοεπισκευή, με επαναφορά σε ισχύ της τελευταίας υποχρεωτικής ΣΣΕ (όπως ίσχυε, ανά ειδικότητα), του 2009 - 2010. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Ανθρώπινα ωράρια, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Μεροκάματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργατών, ανάκτηση των απωλειών.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε ανοιχτή συνεδρίαση του Συνδικάτου, που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Επίσης αποφασίστηκε ότι αν μέχρι τις 15/7 η εργοδοσία δεν υπογράψει Συλλογική Σύμβαση με βάση τα αιτήματα των εργαζομένων, τότε θα προκηρυχθεί νέα απεργιακή κινητοποίηση για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, ενώ συνέχεια στον αγώνα θα δοθεί και μέσα στο καλοκαίρι με διάφορες μορφές.

Στην ανακοίνωσή τους τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου υπενθυμίζουν πως ο αγώνας για τη Σύμβαση έχει ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου και δίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. «Ο αγώνας μας, που έχει πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα, έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Οι εργοδότες φυσικά δεν παραιτούνται από τις επιδιώξεις τους, να μας προσλαμβάνουν στη δουλειά με όσο χειρότερους όρους γίνεται. Ομως με τον αγώνα μας τους έχουμε δυσκολέψει και μπορούμε να τους δυσκολέψουμε κι άλλο», αναφέρουν και προσθέτουν: «Δίνουμε το μήνυμα στους εργαζόμενους όλου του Πειραιά ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς μαζικό ταξικό αγώνα».

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευή καλούν επίσης οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Σαλαμίνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση στη Ζώνη για τη δουλειά και το μεροκάματο(2023-01-10 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η νέα 24ωρη απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης(2017-07-11 00:00:00.0)
Επιβεβαίωσαν την αγωνιστική ενότητα και την αποφασιστικότητά τους(2017-06-23 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στα ναυπηγεία στη Σαλαμίνα(2017-04-21 00:00:00.0)
Μάχη δεμένη με την ταξική Πρωτομαγιά(2009-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ