Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αμείωτη η εκμετάλλευση με τις ατομικές συμβάσεις που διαφημίζει η κυβέρνηση

Την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του νοσοκομείου του νησιού απαιτούν ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, καταγγέλλοντας παράλληλα τις εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο, τις οποίες διαφημίζει προκλητικά ως... φιλεργατικές η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι στην καθαριότητα του νοσοκομείου «δουλεύουν με ατομικές εργολαβικές συμβάσεις 8 εργαζόμενοι (ενώ στο παρελθόν ήταν 9) που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβασή τους με το νοσοκομείο τελειώνει στο τέλος του χρόνου, κινδυνεύοντας να απολυθούν. Μάλιστα, ο ένας συνάδελφος εκτελεί και χρέη εργάτη κατά παράβαση της σύμβασης που υπόγραψε με το νοσοκομείο. Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι για εργασία που εκτέλεσαν (νυχτερινά και υπερωρίες όλο το 2017!)».

Οπως υπογραμμίζουν, μάλιστα, «λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, μια καθαρίστρια κρίθηκε αναγκαίο να απουσιάσει για ένα χρονικό διάστημα για να αποκαταστήσει την υγεία της από τις βλάβες που της προκάλεσε το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης. Ομως, ενώ όπως θα ήταν αυτονόητο να της δοθεί αναρρωτική άδεια μετά αποδοχών, οι επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις της κυβέρνησης δεν της αναγνωρίζουν το δικαίωμα να αρρωστήσει. Ταυτόχρονα, για πάνω από ένα μήνα το βάρος της αναπλήρωσης της δουλειάς το επωμίζονται οι 7 συναδέλφισσές της που έχουν εξουθενωθεί».

Το Σωματείο Εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο απαιτούν: Αμεση αναπλήρωση με επιπλέον άτομο στην καθαριότητα του νοσοκομείου. Καμία ανοχή στην απλήρωτη δουλειά. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Κατάργηση των εξευτελιστικών ατομικών συμβάσεων. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών κ.λπ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

  • Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας στη 1 μ.μ., αντιδρώντας στο γεγονός ότι για 8 μέρες τον Ιούλη δεν θα γίνονται εισαγωγές ασθενών στην Παθολογική Κλινική, λόγω έλλειψης παθολόγων.
Κινητοποίηση αύριο και στο νοσοκομείο Αργοστολίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Αργοστολίου, με αφορμή τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, οργανώνει αύριο, Σάββατο, στις 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης (ΕΚΚΙ). Αμέσως μετά την κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί να γίνει συζήτηση στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων που είχε διοργανώσει το ΕΚΚΙ το προηγούμενο διάστημα, ενώ οι σχετικές δράσεις θα κορυφωθούν τον Νοέμβρη.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού. Να μη γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα, να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί. Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση. Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής Υγείας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org