Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «PROVET»
Καμιά δέσμευση από την κυβέρνηση για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους

Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, καμιά απόλυση και καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις ζήτησε η Δ. Μανωλάκου, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τη Βουλή
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τη Βουλή
Τη «δέσμευση με απόλυτο τρόπο» ότι «ακόμα και με νέο ιδιοκτήτη θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία PROVET τα δεδουλευμένα τους, δεν θα γίνει καμία απόλυση και δεν θα υπάρξει αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις», ζήτησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή, ήταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι οι 113 εργαζόμενοι της PROVET έχουν να δουν μισθό πάνω από 6 μήνες, και αυτό παρά τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας - μετά την παρέμβαση της σωματειακής τους Επιτροπής στην Επιθεώρηση Εργασίας - ότι θα τους κατέβαλλε όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τις 25/5.

Η «καλή θέληση» και το «νομικό οπλοστάσιο» που χαντακώνει τους εργαζόμενους

Η υπουργός Εργασίας, θέλοντας να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται τάχα στο πλευρό των εργαζομένων, προσπάθησε να εμφανίσει ως... επίτευγμα τις «οχλήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας» προς την εταιρεία και τα 450 ευρώ που κατέβαλε η τελευταία στους εργαζόμενους όλο αυτό το διάστημα, κάτι που μάλιστα χαρακτήρισε ως «ένδειξη καλής θέλησης»! Ωστόσο, όταν κλήθηκε από την Δ. Μανωλάκου να πει συγκεκριμένα τι θα κάνει για να διασφαλίσει την καταβολή των μισθών, τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, είτε με τη σημερινή διοίκηση είτε με καινούργια, μιας και λέγεται ότι έχει εμφανιστεί αγοραστής, δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση, παρά μόνο επανέλαβε ότι το υπουργείο θα «αξιοποιήσει όλο το οπλοστάσιο, το νομικό πλαίσιο που διαθέτει».

Η Δ. Μανωλάκου, όσον αφορά τα 450 ευρώ, ρώτησε την υπουργό: «Τι να πρωτοπληρώσουν οι εργαζόμενοι, το ενοίκιο, τη ΔΕΗ που απειλεί να τους κόψει το ρεύμα, να ταΐσουν την οικογένειά τους, τον ΕΝΦΙΑ; (...) Εχετε αναρωτηθεί γιατί λιποθυμούν τα παιδιά στο σχολείο, όταν έξι και εφτά μήνες έχουν να πληρωθούν οι γονείς τους και λέτε ότι παίρνετε μέτρα;».

Κατήγγειλε το γεγονός ότι η υπουργός δεν έδωσε καμία καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ σχετικά με το νομικό πλαίσιο τόνισε: «Εχετε διατηρήσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο, το οποίο σαν αντιπολίτευση το καταδικάζατε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχετε κάνει βήματα και παραπέρα, μέχρι και σε ομαδικές απολύσεις, τις οποίες περάσατε στο τέταρτο μνημόνιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει σε Επίκαιρες Ερωτήσεις του ΚΚΕ(9/2/2018)
Να βάλει εμπόδια ο λαός στα νέα μέτρα που έρχονται(7/8/2013)
«Δημοψήφισμα» για «μεταρρυθμίσεις» οι ευρωεκλογές(17/5/2009)
Τους είπε να ψάξουν για άλλο αφεντικό(21/5/2003)
Διαιωνίζει το πρόβλημα η κυβέρνηση(1/3/2000)
Κυνική αντιμετώπιση των συνταξιούχων(12/12/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org