Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ηλέκτρα» από το «Διάχρονο»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», το «Διάχρονο Θέατρο» ανεβάζει την τραγωδία «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, την Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 9 το βράδυ.

Η Ηλέκτρα και η Χρυσόθεμις, κόρες του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, περιμένουν πότε θα επιστρέψει ο αδελφός τους Ορέστης για να εκδικηθεί για τη δολοφονία του πατέρα τους, ο οποίος έχει καταφύγει στη Φωκίδα για να γλιτώσει. Με σύμβουλο τον παιδαγωγό του και βοηθό τον φίλο του Πυλάδη, φτάνουν όλοι μαζί στο παλάτι κρατώντας ένα αγγείο που υποτίθεται ότι περιείχε τις στάχτες του Ορέστη, που έχασε τη ζωή του σε ιππικό αγώνα. Στο άκουσμα όμως της είδησης του θανάτου, ο σπαρακτικός θρήνος της Ηλέκτρας αναγκάζει τον Ορέστη να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, ενώ στη συνέχεια σκοτώνει την μητέρα του Κλυταιμνήστρα καθώς και τον Αίγισθο μέσα στο ανάκτορο.

Μετάφραση: Ιωάννη Γρυπάρη. Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη. Διανομή: Ηλέκτρα: Μαίρη Βιδάλη, Ορέστης: Γιάννης Αϊβάζης / Κώστας Φραγκολιάς, Κλυταιμνήστρα: Λουκία Παπαδάκη, Αίγισθος: Στέλιος Γεράνης, Παιδαγωγός: Πέτρος Αποστολόπουλος, Χρυσόθεμις: Μαριλένα Κάραλη - Ελενα Μιχαλάκη, Πυλάδης: Κώστας Φραγκολιάς / Σάββας Σουρμελίδης. Α' Κορυφαία: Καλλιόπη Βέττα, Β' Κορυφαία: Μαρία Γούλα. Χορός: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαριλένα Κάραλη, Ελενα Μιχαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Ελενα Πετροπούλου, Δέσποινα Χαριάτη.

Ωρα έναρξης: 21.00. Γενική είσοδος: 12 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ