Παρασκευή 7 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη περιοδεύει

Για πρώτη φορά χορωδοί απ' όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη. Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, αφού ενθουσίασε και συγκίνησε το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 19 Ιούνη, περιοδεύει σε επιλεγμένα θέατρα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα: Αρχαίο θέατρο Δίου 8 Ιούλη, Θέατρο Γης Θεσσαλονίκη 9 Ιούλη, στις 9.30 μ.μ.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Αξιον Εστί», «Επιφάνια», «Ομορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση του Παναγή Μπαρμπάτη.

Εκτός από την πελώρια χορωδία και τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδας, στην παράσταση συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα, τα οποία γράφτηκαν για την παράσταση, ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ' ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Γενική είσοδος: 15 ευρώ, σπουδαστικά - ανέργων: 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ