Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Πραγματοποίησε με επιτυχία το 1ο Συνέδριό του

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το 1ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας. Υπενθυμίζεται ότι το Εργατικό Κέντρο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία 9 σωματείων, μετά τη διάλυση στην οποία οδήγησαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που πλειοψηφούσαν σε αυτό, τον περασμένο Νοέμβρη.

Τα σωματεία ανέδειξαν 30 αντιπροσώπους (από 25 που είχαν αναδείξει στο τελευταίο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας). Στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις εκλογοαπολογιστικές τους συνελεύσεις, από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούνη, συμμετείχαν 914 εργαζόμενοι (από 742 εργαζόμενοι αντίστοιχα στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚ Φθιώτιδας). Από τις εργασίες εκλέχτηκε νέα Διοίκηση, με 13 μέλη, εξελεγκτική επιτροπή, καθώς και ένας αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ.

Η έναρξη των εργασιών έγινε με τιμητική αναφορά στην ίδρυση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας το 1940, όπως ονομαζόταν αρχικά το μετέπειτα Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, καθώς και στον κομμουνιστή πρώτο πρόεδρό του, Θανάση Σιάτρα, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με ακόμα δυο μέλη του ΚΚΕ στα Καστέλλια Φωκίδας, ως αντίποινα μετά την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Στη μνήμη τους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων αποφάσισε να δοθεί το όνομά του στην αίθουσα εκδηλώσεων που θα αποκτήσει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ