Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αύριο η απεργία και η πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα

Σε νέα κινητοποίηση καλεί σήμερα η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, στις 10 π.μ., στους στύλους του Ολυμπίου Διός

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Με πολύμορφες δραστηριότητες συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, απέναντι στην εντεινόμενη και συντονισμένη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, άλλων αστικών κομμάτων, δικαστικών αρχών, δημοτικών αρχών και αστικών ΜΜΕ.

Σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς αμαξοστασίων, ενώ η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων καλεί σε συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Αύριο, Πέμπτη, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, με την Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων να καλεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Για αύριο έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο (από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου).

Κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Χτες το πρωί, εκπρόσωποι από ταξικά συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων και συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου με συνθήματα απαίτησαν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Δυνάμεις της αστυνομίας, ένστολοι και αστυνομικοί με πολιτικά, τους επιτέθηκαν όταν προσπάθησαν να ανοίξουν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων. Το πανό που επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν ανέγραφε «Αμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Σε νέα κινητοποίηση στην Αθήνα καλεί σήμερα η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων
Σε νέα κινητοποίηση στην Αθήνα καλεί σήμερα η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων
Με αφορμή το γεγονός και την επέμβαση της αστυνομίας, ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φοβούνται ακόμη και αυτό το πανό. Δεν θέλουν να βλέπουν ούτε το σύνθημα με το αίτημα».

Οσο διαρκούσε η κινητοποίηση, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνταν συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρουσίασε την τρίτη εκδοχή της νομοθετικής ρύθμισης που τελικά ψήφισε αργότερα η κυβέρνηση στη Βουλή, η οποία, όπως και οι δύο προηγούμενες, δεν ικανοποιεί το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Το μεσημέρι ακολούθησε συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπου αποφασίστηκαν η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι αύριο και η πραγματοποίηση νέας συνεδρίασης της ΕΕ μετά την απεργιακή συγκέντρωση. Ακόμα ανακοινώθηκε ότι λόγω καύσωνα θα υπάρχει αυξημένο προσωπικό ασφαλείας.

Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στη συντονισμένη επίθεση

Σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησής τους από κυβέρνηση και δημάρχους.

Στη Θεσσαλονίκη οι συμβασιούχοι, έχοντας στο πλευρό τους το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, παραμένουν στα αμαξοστάσια και στους ΧΥΤΑ. Παράλληλα, χτες, κινητοποιήθηκαν ενάντια στην επιδίωξη της δημοτικής αρχής να ανακηρύξει με συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εργολάβο - ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο της αποκομιδής για τρεις μέρες. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, προβλέποντας παράλληλα αυξημένο προσωπικό ασφαλείας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη. Οσον αφορά τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, η επιμονή της να προχωρήσει τον διαγωνισμό (ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης δήλωσε αργότερα ότι θα υπογράψει ο ίδιος τη σύμβαση με τον ιδιώτη) επιβεβαιώνει το ρόλο που έχει αναλάβει ως «λαγός» για την παράδοση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Οικονομική Επιτροπή, Γιάννης Δελής, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αρνούμενος να την νομιμοποιήσει με την παρουσία του. Σε δήλωσή του επισημαίνει πως η δημοτική αρχή έχει βαλθεί να ολοκληρώσει «το έγκλημα που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με την "πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος" για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της καθαριότητας της πόλης για 3 μέρες καταρχήν και για 192.000 ευρώ, "και για όσο χρειαστεί", όπως δήλωσε, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της ιδιωτικοποίησης στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης που θα την πληρώνουν πανάκριβα τα λαϊκά στρώματα της πόλης».

Στην Πάτρα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με αποκλεισμούς αμαξοστασίων. Σήμερα, προχωρούν σε συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο, στις 10 π.μ. Αύριο συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, δρομολογώντας πούλμαν με αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από τον Αγιο Ανδρέα (τηλ. επικοινωνίας: 697.4933.778, 694.6297.985, 694.4557.511).

Στην Τήνο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την ανάθεση, από το δήμο, της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτη. Στη Νέα Ιωνία ο δήμαρχος, μιλώντας χτες το πρωί στους συμβασιούχους που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του δήμου, τους απείλησε ευθέως λέγοντας ότι «θα μας έχετε απέναντι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν σήμερα δεν βγούνε κάποια δρομολόγια απορριμματοφόρων».

Την ίδια ώρα, με υποκριτικό «ενδιαφέρον» για τους «δίκαιους αγώνες των εργαζομένων», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, έσπευσε να τους υπονομεύσει, δηλώνοντας ότι «οι πόλεις μας πρέπει να καθαριστούν χωρίς καμία καθυστέρηση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο υπεύθυνοι από την νομοθετική εξουσία».

Αντίστοιχα, ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, χαρακτήρισε «άστοχη και υπερβολική» την απόφαση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, ενώ ποντάροντας στον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» ζήτησε από τους εργαζόμενους «να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους», λέγοντας ότι «μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ