Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αντιπολεμικά - Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα το Σαββατοκύριακο

Διοργανώνονται σε Μυτιλήνη, Σάμο και Κω

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Λέσβο
Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Λέσβο
Αντιπολεμικά - Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα οργανώνουν Εργατικά Κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, την ΕΕΔΥΕ και τις Επιτροπές Ειρήνης. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται σε Μυτιλήνη, Κω και Σάμο θα γίνουν το Σάββατο 1/7 και την Κυριακή 2/7, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

Τα Διήμερα δίνουν συνέχεια στη δραστηριότητα που ξεδιπλώνουν σταθερά τους τελευταίους μήνες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η οποία κορυφώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με την πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη και τη διεθνή συνάντηση συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στη Λέσβο, οι εκδηλώσεις που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης, θα γίνουν στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, από τις 8 μ.μ., στις 1 και 2 Ιούλη, με την συμμετοχή Τούρκου συνδικαλιστή από τον κλάδο της Υγείας. Το ΠΕΚ καλεί εργαζόμενους και φορείς του νησιού να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Διημέρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους: Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο «Ναντέζντα», «Ανιμάτο», «Τα φώτα απέναντι», καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το αναγνωστήριο Αγιάσου - Σαντούρια. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό. Την Κυριακή, θα παρουσιαστεί μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα στον Μπρεχτ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών «Πρόοδος», από μουσικό συγκρότημα και το Σωματείο Μουσικών Λέσβου.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, από κοινού με την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, τους Συλλόγους Γυναικών Σάμου και Ικαρίας (μέλη της ΟΓΕ) και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, οργανώνει διήμερες εκδηλώσεις και στα δύο νησιά. Στη Σάμο, το Σάββατο 1/7, στο Καρλόβασι (Πορφυριάδα), στις 7.30 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση με ομιλία, συναυλίες, θεατρικό δρώμενο και εκθέσεις αντιπολεμικού φωτογραφικού υλικού και βιβλίου. Την Κυριακή 2/7, στο Βαθύ (πεζόδρομος παραλιακής) θα στηθούν εκθέσεις με φωτογραφικό υλικό και βιβλίο. Στην Ικαρία, το Σάββατο, στην αίθουσα του Αγίου Πολυκάρπου Ραχών, στις 8.30 μ.μ., θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας. Την Κυριακή, στις 5 μ.μ., θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία από την πλατεία Χριστού Ραχών έως τον Αγιο Κήρυκο, όπου θα γίνουν ομιλίες και θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας.

Στην Κω, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, μαζί με τη Β' ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), οργανώνουν τις εξής δραστηριότητες: Το Σάββατο 1/7, στις 7 μ.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με θέμα την ειρήνη. Την Κυριακή 2/7, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Ιπποκράτης (πρώην Ανθόκηπος), θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι.

Εργατικό Φεστιβάλ στη Λιβαδειά

Εργατικό Φεστιβάλ με θέμα «Πόλεμος και προσφυγιά» οργανώνουν τα σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 30/6, στις 9 μ.μ., στο Ζάππειο και στο πλαίσιό της θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες, στην τελική ευθεία για την Πρωτομαγιά(2018-04-26 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες στην Ελλάδα με τη συμμετοχή Τούρκων συνδικαλιστών(2017-04-29 00:00:00.0)
Στους τόπους δουλειάς το μήνυμα της ταξικής Πρωτομαγιάς(2014-04-25 00:00:00.0)
Διήμερο αφιέρωμα στο εργατικό κίνημα(2011-05-06 00:00:00.0)
Διήμερες εκδηλώσεις για το εργατικό κίνημα(2011-05-03 00:00:00.0)
Στους ρυθμούς των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων(2001-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ