Παρασκευή 23 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «DAIMLER»
Κατασκευάζει μονάδα παραγωγής στη Ρωσία

Κατασκευή νέας μονάδας «Mercedes - Benz» κοντά στη Μόσχα ξεκίνησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Daimler», η πρώτη, όπως τουλάχιστον επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο «Ρόιτερς», νέα επένδυση από μεγάλη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία από τότε που επιβλήθηκαν δυτικές κυρώσεις το 2014.

Η «Daimler» δήλωσε το Φλεβάρη ότι θα επενδύσει περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο, με στέλεχος της εταιρείας να δηλώνει ότι η «Daimler» πήρε την απόφαση μετά από μια «πολύ επιτυχή συνομιλία» με τη ρωσική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσωπικά υπογράψει τη συμφωνία, επιτρέποντας στην περιφερειακή κυβέρνηση να προσφέρει συνθήκες που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμες σε ξένους επενδυτές.

«Θέλουμε να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα εκεί όπου βρίσκονται οι πελάτες μας και είμαστε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη δυναμική της Ρωσίας», δηλώνει η εταιρεία. Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούσαν τη Ρωσία ως μια ελπιδοφόρα αναπτυσσόμενη αγορά μέχρι τις κυρώσεις του 2014. Παρόλο που οι ρωσικές πωλήσεις της «Mercedes - Benz» μειώθηκαν πέρυσι κατά 11%, στις 36.888, η εταιρεία αναμένει αύξηση το 2017 και ακόμη μεγαλύτερη από το 2019, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες η γερμανική κυβέρνηση αντέδρασε και απείλησε με «αντίμετρα» αν ισχύσουν οι κυρώσεις που ψήφισε η Γερουσία των ΗΠΑ, ανάμεσα σε άλλες και για ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και την τροφοδοτούν με υλικά για την κατασκευή αγωγών εξαγωγής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ