Παρασκευή 23 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις στις ΗΠΑ

Ενα ακόμα «επεισόδιο» στο σίριαλ της παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες αντίπαλων ή και συμμαχικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, γράφεται αυτές τις μέρες. Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού SPIEGEL σημειώνει ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) κατασκόπευε για χρόνια πολλούς «στόχους» στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στο διάστημα 1998 - 2006, σχεδόν 4.000 αναζητήσεις αφορούσαν αμερικανικούς «στόχους», στους οποίους περιλαμβάνονταν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, ο Λευκός Οίκος, η NASA, Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Υπηρεσία Πληροφοριών Αμυνας.

Η «έκπληξη» που εκφράζουν πολλοί κάθε φορά που κυκλοφορούν τέτοια δημοσιεύματα είναι συχνά υποκριτική, δεδομένου του ίδιου του ρόλου που έχουν οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και - πάνω από όλα - των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που, ανάλογα με τις «συγκυρίες», οξύνονται ή «υποχωρούν», χωρίς όμως ποτέ να εξαλείφονται. Επίσης, πολλές φορές δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που τέτοιες πληροφορίες βγαίνουν στη φόρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ