Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΝΙΔΑ.-- Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων (446 εκατ. ευρώ) στην Τυνησία. Η χρηματοδότηση ακολούθησε την αποδέσμευση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καθυστερημένης δόσης δανείου 320 εκατ. δολαρίων (285 εκατ. ευρώ), μέρος ενός δανείου του ΔΝΤ προς την Τυνησία, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης να επισπεύσει διάφορες αντιλαϊκές οικονομικές «μεταρρυθμίσεις».

ΣΑΝΑΑ.-- Η επιδημία χολέρας που σημειώνεται στην Υεμένη έχει τεθεί εκτός ελέγχου και περίπου ένα παιδί μολύνεται κάθε λεπτό, προειδοποίησε η οργάνωση αρωγής «Save the Children». Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στους επόμενους μήνες, οπότε αναμένεται να σημειωθούν έως και 300.000 κρούσματα, προειδοποίησε η οργάνωση και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός μόλυνσης έχει τριπλασιαστεί μέσα σε δύο βδομάδες.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Ο 38χρονος Λίο Βαράντκαρ, γιος Ινδού μετανάστη που εξελέγη αρχές του μήνα επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος «Fine Gael», εξελέγη χτες πρωθυπουργός της Ιρλανδίας. Το διορισμό του είχε προτείνει στο κοινοβούλιο ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Εντα Κένι. Κέρδισε τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση μειοψηφίας του κόμματος «Fine Gael», ενώ το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα «Fianna Fail» τήρησε αποχή.

ΛΑΝΣΙΝΓΚ.-- Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παρακώλυση ερευνών σε σχέση με την προ δύο ετών μόλυνση του δικτύου πόσιμου νερού στην πόλη Φλιντ, απαγγέλθηκαν χτες στον επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της πολιτείας του Μίσιγκαν, Νικ Λάιον. Οι παραπάνω κατηγορίες επισείουν ποινή κάθειρξης έως 15 χρόνια. Απαγγελία κατηγοριών για παρακώλυση δικαιοσύνης και ψευδή κατάθεση σε αστυνομικούς επιθεωρητές έγινε και σε βάρος της επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών της πολιτείας, Δρ. Εντεν Γουέλς.

ΧΑΓΗ.-- Η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε χτες να συλληφθεί άμεσα ο γιος του πρώην Λίβυου Προέδρου Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, υποστηρίζοντας ότι παραμένει ενεργό το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του το 2011 για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Την Κυριακή, ο δικηγόρος του Σαΐφ αλ Ισλάμ γνωστοποίησε ότι ο πελάτης του αφέθηκε ελεύθερος βάσει νόμου περί αμνηστίας που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο. Κρατείτο από το 2011 σε φυλακή της πόλης Ζέντεν στην ανατολική Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ