Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Ζητούμενο η ανάκτηση της «αξιοπιστίας» στις «μεταρρυθμίσεις»

Την Κυριακή ο β' γύρος των βουλευτικών εκλογών

ΠΑΡΙΣΙ.--

Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων 577 μελών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, με την κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ να έχει έτοιμες κιόλας τις νέες αντιλαϊκές προτεραιότητες. Ετσι, την ώρα που τα αστικά επιτελεία, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη χώρα αλλά και όλη την Ευρώπη, εμφανίζουν το κόμμα του Μακρόν, REM, και τους συνεργάτες του ως νέο ελπιδοφόρο σχήμα, η επόμενη αντεργατική μεταρρύθμιση είναι κιόλας στα σκαριά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι ενδεικτική η προθυμία με την οποία δυνάμεις απ' όλο το αστικό πολιτικό φάσμα δηλώνουν έτοιμες να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας ότι συμφωνούν στη στρατηγική υπεράσπισης της γαλλικής ανταγωνιστικότητας.

Μάλιστα, χτες, ο (Γάλλος) επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι η Γαλλία θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της φέτος, ώστε να επανέλθει κάτω από το όριο του 3% της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κάλεσε τον Πρόεδρο Μακρόν να επιμείνει στις «μεταρρυθμίσεις» που υποσχέθηκε προεκλογικά και τόνισε: «Η Γαλλία πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις... Αυτό αφορά και την αγορά εργασίας και τον προϋπολογισμό».

Ο Μοσκοβισί δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη «διαλυτική» πορεία που μοιάζει να ακολουθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος, εκτιμώντας ότι «δεν είναι σε θέση να επιζήσει στη σημερινή του μορφή, αλλά υπάρχει έδαφος για ένα νέο κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ