Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν φταίει «η κακιά η ώρα» για το εργατικό «ατύχημα» στη Λάρισα

Το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 29χρονο εργαζόμενο διανομέα της αλυσίδας καφέ DE-TOX στη Λάρισα, που συνέβη την Τρίτη 30/5, εν ώρα εργασίας, προστίθεται στη λίστα μιας σειράς «ατυχημάτων» στους εργαζόμενους αυτού του κλάδου, τόσο στη Λάρισα, όσο και πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, έρχεται να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους του κλάδου Επισιτισμού - Τουρισμού, στα επισιτιστικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία, όπου καθημερινά δεκάδες εργαζόμενοι γίνονται θύματα των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Σε ανακοίνωσή της για τον τραγικό θάνατο του 29χρονου, η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι γίνονται θύματα της προσπάθειας της εργοδοσίας να μειώσει κι άλλο το "κόστος" από τα μέτρα ασφάλειας, ώστε να βγάζουν περισσότερα από τη δουλειά ενός εργαζόμενου, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και την ίδια τη ζωή μας καθημερινά. Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τις "υγιείς" επιχειρήσεις και του "κλάδου - ατμομηχανή" της οικονομίας τους, όπως θεωρεί τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και καλεί σε νέες θυσίες την εργατική τάξη, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μετά και το τέταρτο μνημόνιο που ψήφισε».

Για «εντατικοποίηση που επιβάλλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους και σ' αυτόν τον κλάδο, οι οποίοι εργάζονται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς», κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ για «εργοδοτικό έγκλημα» και όχι για «κακιά στιγμή» μιλάει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού ν. Λάρισας, καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και «να μην υποχωρούν στις πιέσεις των εργοδοτών μπροστά στο φόβο της απόλυσης, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ