Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠαΓΝΗ
Κινητοποίηση για τη λειτουργία της Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Δίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση έξω από το χώρο των εργαστηρίων και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, μαζί με τους τεχνολόγους παρασκευαστές, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να μετακινήσει στη Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων - μετά την καθολική κατακραυγή που είχε η μετακίνηση μωρομάνας συμβασιούχου του ΟΑΕΔ - άλλο συμβασιούχο εργαζόμενο του ΟΑΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η διοίκηση του ΠαΓΝΗ επιχείρησε να παρουσιάσει τη μετακίνηση ως προσωρινή και ισχυρίστηκε ότι οι μετακινήσεις στη συγκεκριμένη μονάδα δεν θα περιλαμβάνουν μόνο τους τεχνολόγους. Ακόμα προσπάθησε να αμφισβητήσει τη νομοθεσία και τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται, «διερωτώμενη»... «πού προβλέπονται αυτά που ζητά το Σωματείο;».

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι «η λειτουργία, η στελέχωση και η καταλληλότητα του χώρου της Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων διέπεται από συγκεκριμένες επιστημονικές και νομοθετικές διατάξεις που δεν επιτρέπουν στον οποιοδήποτε να τις παραβιάζει, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών», απαιτώντας από τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις ενέργειες ώστε να λειτουργήσει η μονάδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (στελέχωση, μέτρα ασφαλείας, χώρος παρασκευής). Το ίδιο έκανε και χτες, καταγγέλλοντας τις διαχρονικές ευθύνες για τη μη ένταξη της Μονάδας στον οργανισμό του νοσοκομείου, και για τη μη πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου και επαρκούς σε αριθμό προσωπικού σύμφωνα με την νομοθεσία. Κατήγγειλε επίσης την απουσία γιατρού εργασίας και την ακαταλληλότητα του χώρου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org