Δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών
Σε δήλωσή του, χτες βράδυ, για τα αποτελέσματα των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σημείωσε:
«Με βάση τη μέχρι τώρα ροή των αποτελεσμάτων η Πανσπουδαστική ΚΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, είναι η μαχητική φωνή διεκδίκησης ως 2η δύναμη πανελλαδικά. Χιλιάδες ήταν και φέτος οι νέοι και οι νέες που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά της, ενώ σε δεκάδες Συλλόγους, περισσότερους από τα προηγούμενα χρόνια, η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται 1η δύναμη.
Το γεγονός αυτό γεμίζει με ευθύνη τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ ώστε να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, το ζωντάνεμα των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, κάτι που φαίνεται και από τη χαμηλή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές.
Από αύριο κιόλας το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να δυναμώσει η γραμμή της αντεπίθεσης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου, που τσακίζει τις σπουδές και τη ζωή χιλιάδων σπουδαστών και φοιτητών. Για την παραπέρα ισχυροποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ριζοσπαστικής συσπείρωσης Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, Επιτροπών Ετών, χιλιάδων φοιτητών, για την κοινή πάλη με το ταξικό εργατικό κίνημα, για να δυναμώσει το αντίπαλο δέος στο καπιταλιστικό σύστημα, στην εξουσία των εκμεταλλευτών.
Η μάχη θα είναι διαρκής. Η νεολαία έχει μπροστά της μία ολόκληρη ζωή να κερδίσει, με τον αγώνα της μαζί με το λαό. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».