Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δεύτερη δύναμη πανελλαδικά με ενισχυμένα ποσοστά η Πανσπουδαστική ΚΣ

Την Τετάρτη 13 Μάη πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στα ιδρύματα όλης της χώρας. Η Πανσπουδαστική ΚΣ και μέσα απ' αυτή τη μάχη αναδεικνύεται ενισχυμένη. Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στήριξαν κι ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο. Εδωσαν τη μάχη μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ, για να διαμορφωθεί το θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Με όπλο και το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών, πρέπει να γίνει σοβαρό κι αποφασιστικό βήμα, για να ζωντανέψουν αγωνιστικά οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, τα εκλεγμένα τους όργανα, να ενισχυθεί η οργάνωση των φοιτητών και σπουδαστών σε κάθε έτος και τμήμα. Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να διεκδικήσει τη ζωή και τη μόρφωση που αξίζει στους φοιτητές. Να αντιπαλέψει τη νέα συμφωνία για μνημόνιο που έρχεται. Και σε αυτή την προσπάθεια, οι δυνάμεις της ΚΝΕ, οι χιλιάδες φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται πανελλαδικά σε δεύτερη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μία κρίσιμη μάζα φοιτητών και σπουδαστών που εμπιστεύεται τις θέσεις και τη δράση της ΚΝΕ.

Η συμμετοχή τόσο στα Πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ μειώθηκε.


Πιο συγκεκριμένα, στα Πανεπιστήμια, η Πανσπουδαστική ΚΣ ανεβαίνει και σε ψήφους και σε ποσοστά (0,92%), κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δεύτερη θέση, με ποσοστό φέτος 19,3%. Μείωση σε ψήφους έχουν οι παρατάξεις της ΔΑΠ (ΝΔ), της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) καθώς και η ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ενώ η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΕΝ, εξακολουθεί παρά την άνοδό της στα Πανεπιστήμια, να συγκεντρώνει μονοψήφιο ποσοστό (7,42%).

Στα ΤΕΙ, η Πανσπουδαστική ΚΣ συγκεντρώνει 23% και διατηρεί με θετικό πρόσημο το ήδη αυξημένο ποσοστό της. Ολες οι άλλες παρατάξεις παρουσιάζουν μειωμένα ποσοστά σε σχέση με πέρσι.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ