Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ με μαθητικές δημιουργίες

Πετυχημένη ήταν η έκθεση ζωγραφικής με 200 έργα των μαθητών από τα σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης, έχοντας ως θέμα το ποίημα «Να σκέφτεσαι τους άλλους» του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταουρίς, στο πλαίσιο της φετινής καμπάνιας της ΕΕΔΥΕ.

Η έκθεση παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 22 Μάη, στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Νέου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης». Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών, που εκφράστηκαν με μεράκι και φαντασία, αποτυπώνοντας την προσωπική τους κραυγή διαμαρτυρίας απέναντι στον πόλεμο και τις καταστροφικές συνέπειές του, προβάλλοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη για ένα ειρηνικό αύριο.

Στην εκδήλωση έγιναν χαιρετισμοί, προβλήθηκαν βίντεο με τα έργα των παιδιών και κινουμένων σχεδίων με θέμα την ειρήνη και τον πόλεμο, παιδιά γυμνασίων και λυκείων διάβασαν κείμενα και απήγγειλαν ποιήματα μαθητών, ενώ την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά η μαθητική ορχήστρα του Μουσικού Λυκείου Ιλίου. Παράλληλα, τα μικρότερα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών συμμετείχαν σε ένα ευχάριστο διαδραστικό παιχνίδι κάτω από τους ήχους της «Μπαλάντας του κυρ-Μέντιου». Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση.

Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και στο Βαθύ της Σάμου, την περασμένη Παρασκευή, όπου στον παραλιακό πεζόδρομο της εκτέθηκαν πάνω από 400 δημιουργίες μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του νησιού. Μεταξύ των - ζωγραφικών κυρίως - έργων ξεχώριζαν οι δημιουργίες των προσφυγόπουλων του Κέντρου Κράτησης και Απέλασης, που συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που νεαρός μαθητής από το Μαραθόκαμπο έπαιξε και τραγούδησε δική του μουσική δημιουργία πάνω στο θέμα της καμπάνιας.

Επίσης, όλα τα έργα των μαθητών παρουσιάστηκαν ψηφιοποιημένα κατά σχολείο, σε βίντεο που έφτιαξαν μαθήτριες και το σχετικό DVD θα δοθεί σε όλα τα σχολεία και τις τάξεις που πήραν μέρος στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ. Στην εκδήλωση επίσης έγινε χαιρετισμός και παρουσιάστηκε παράσταση Καραγκιόζη από την Ομάδα Θεάτρου Σκιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μραθοκάμπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«...Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα...»(2023-01-21 00:00:00.0)
Μαθητική δημιουργία ενάντια στον πόλεμο(2018-01-04 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους μαθητές να δημιουργήσουν ενάντια στον πόλεμο(2017-10-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους μαθητές για καλλιτεχνική δημιουργία(2016-12-23 00:00:00.0)
Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου(2016-06-04 00:00:00.0)
Μαθητές ανά την Ελλάδα ζωγραφίζουν για την ειρήνη(2015-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ