Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Δοκιμασίες «Δικεφάλων» σε κομβική στροφή

ΠΑΟ και ΑΕΚ, μετά τον προχτεσινό αγώνα στο ΟΑΚΑ, αναμετρώνται εκ νέου σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα πλέι οφ

Eurokinissi

ΠΑΟ και ΑΕΚ, μετά τον προχτεσινό αγώνα στο ΟΑΚΑ, αναμετρώνται εκ νέου σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα πλέι οφ
Με τους δύο «Δικεφάλους» να έχουν πάρει προβάδισμα στη μάχη για την πρωτιά, τα φετινά πλέι οφ της Super League φτάνουν σήμερα σε κρίσιμο «σταυροδρόμι», με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται σε «Απόστολος Νικολαΐδης» και Νέα Σμύρνη αντίστοιχα, με τους γηπεδούχους Παναθηναϊκό και Πανιώνιο να παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» για τους στόχους τους.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου οι «πράσινοι», με το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών λόγω της διακοπής στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ να «αιωρείται», δεν έχουν περιθώρια απωλειών και ψάχνουν την καλή εμφάνιση και τη νίκη. Αλλωστε, μπορεί ο στόχος της πρωτιάς να μοιάζει πλέον δύσκολος, η αποφυγή της τέταρτης θέσης όμως, που οδηγεί σε πρόωρους ευρωπαϊκούς μπελάδες (μέσα Ιούλη), αποτελεί σοβαρό κίνητρο για το «τριφύλλι». Στους «πονοκεφάλους» των απουσιών για τον Μαρίνο Ουζουνίδη προστέθηκε ο Εμποκού λόγω τραυματισμού, ωστόσο επιστρέφουν οι Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Λουντ.

Στην ΑΕΚ, ο στόχος της πρώτης θέσης προϋποθέτει το απόλυτο στις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια, προκειμένου να ευελπιστεί σε ευνοϊκούς συνδυασμούς. Οι «κιτρινόμαυροι» επιδιώκουν την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, αφού κόντρα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό η απόδοσή τους κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ για μια ακόμα φορά άφησε εκτός αποστολής τους Βάργκας και Πατίτο, κάτι που εκλαμβάνεται ως μήνυμα για το μέλλον τους στην ομάδα.

Με τον «αέρα» της νίκης του στην Τούμπα με 1-0, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, στοχεύοντας να παραμείνει σε πλεονεκτική βαθμολογική θέση, την οποία περιμένει να ενισχύσει και με την υπέρ του κατοχύρωση του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», με καλή ψυχολογία και τους Κρέσπο, Ενρίκε, Πέλκα να επιστρέφουν στη δράση, θέλει να συνεχίσει νικηφόρα. Στον Πανιώνιο, απ' την άλλη, παρά την ήττα στην Τούμπα, υπάρχει ικανοποίηση για τη γενική εικόνα. Το πρόβλημα για τους «κυανέρυθρους» είναι πως σήμερα θα στερηθούν των υπηρεσιών του Μασούντ (αποβλήθηκε στην Τούμπα), ενώ αμφίβολος λόγω τραυματισμού είναι και ο Σιώπης. Οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να ξαναβρεθούν ψηλά στη βαθμολογία.

  • Το πρόγραμμα: Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (18.15 Novasports 2), Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (20.30 Novasports 1).
  • Μέσα σε τεταμένο κλίμα εκδικάστηκε χτες η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Παναθηναϊκού για τη διακοπή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς κυριάρχησαν οι εντάσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Στις δύο ΠΑΕ δόθηκε παράταση μέχρι την Πέμπτη να καταθέσουν υπομνήματα, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται από την Παρασκευή και έπειτα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ