Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΙΑΞ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
«Διψούν» για το τρόπαιο... «βλέπουν» Τσάμπιονς Λιγκ

Υπό τη «σκιά» του φόβου που δημιούργησε η χτεσινή επίθεση σε συναυλία στο στάδιο του Μάντσεστερ διεξάγεται απόψε στη Στοκχόλμη ο τελικός του Europa League, με Αγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διεκδικούν το τρόπαιο (21.45 ΕΡΤ1/Cosmote Sports 1).

Τα «μωρά» του Αγιαξ, που θεωρούνται η πλέον νεανική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και οι «κόκκινοι διάβολοι» της Γιουνάιτεντ, κοντράρονται με φόντο την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο η καθεμιά θέλει για τους δικούς της λόγους. Ενα κοινό κίνητρο πάντως είναι ότι και για τις δυο η κατάκτηση ισοδυναμεί με απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, κάτι που καμία από τις δυο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μέσα από το εγχώριο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχε (η Γιουνάιτεντ τερμάτισε εκτός τετράδας στην Αγγλία, ο δε Αγιαξ δεύτερος στην Ολλανδία). Κοινή είναι επίσης η μεγάλη «δίψα» για επιστροφή στις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Ο «Αίαντας» την ψάχνει εδώ και 22 χρόνια, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1995, ενώ η Γιουνάιτεντ από τη δική της τελευταία κατάκτηση το 2008. Η αγγλική ομάδα μάλιστα δεν έχει κατακτήσει ποτέ το συγκεκριμένο τρόπαιο, από καταβολής του ως Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στο αγωνιστικό μέρος, η απουσία λόγω τραυματισμού του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτή που ξεχωρίζει, ενώ από τον Αγιαξ θα απουσιάσει ο τιμωρημένος στόπερ Νικ Φιρχεφέερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ