Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Την επιδίωξη της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής να εκχωρηθούν στην Οικονομική Επιτροπή αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορούν σε κρίσιμα θέματα, κατήγγειλε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Περιφέρειας, εισηγήθηκε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για τις απευθείας αναθέσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, επικαλούμενη σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας που προέκυψε μετά από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που ανέφερε ότι αρμόδιο όργανο είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η διοίκηση της Περιφέρειας κάλεσε το Σώμα να πάρει εκ του περισσού απόφαση για τη μεταφορά της εν λόγω αρμοδιότητας στην Οικονομική Επιτροπή, με το πρόσχημα της καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών.

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Ελ. Ζαφειρίου στηλίτευσε τον στόχο της διοίκησης να ανατεθούν όλες οι απευθείας αναθέσεις στα χέρια ενός ολιγομελούς οργάνου, αυτού της Οικονομικής Επιτροπής, το οποίο συνεδριάζει χωρίς πρακτικά και δεν αιτιολογεί τις αποφάσεις της. «Μια τέτοια διαδικασία, η συγκέντρωση δηλαδή αρμοδιοτήτων για κρίσιμα ζητήματα σε ολιγομελή όργανα υποτιμά την ουσιαστική λειτουργία και το περιεχόμενο αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφήνει δρόμους να φτάσουμε στον περιορισμό έως την έλλειψη ελέγχου για τη διαχείριση και διάθεση χρημάτων», είπε χαρακτηριστικά η Ελ. Ζαφειρίου, η οποία σημείωσε ότι αρμόδιο όργανο πρέπει να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο». Οι προθέσεις της διοίκησης δεν είναι προφανώς ασύνδετες με τις εξελίξεις που αναμένονται και η Ελ. Ζαφειρίου ανέφερε και συγκεκριμένα τα έργα στο Φάληρο, για το γήπεδο της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, με χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια.

Την απόλυτη αντίθεσή της στη λεγόμενη «κοινωνική οικονομία», με την οποία επιχειρείται η ενσωμάτωση του λαού στους στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής και η στήριξή της από τους ίδιους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή του, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, οπότε και η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας στο 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Τοποθετούμενη εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η Αλ. Μπαλού επέκρινε την Περιφερειακή Αρχή ότι στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα εξυπηρετεί την πολιτική που προωθεί και η κυβέρνηση. «Η λογική σας είναι η προσπάθεια ενσωμάτωσης και εξυπηρέτησης αυτής της οικονομίας και της επιχειρηματικής δράσης», σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι η λεγόμενη «κοινωνική οικονομία» είναι μια επικίνδυνη ιδεολογική, οικονομική και πολιτική παγίδα, ένας στρατηγικός στόχος της ΕΕ για ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής, με στόχο να απαντήσει στην κρίση αυτής της οικονομίας. Πρόκειται - σημείωσε - για μια εναλλακτική μορφή καπιταλιστικής διαχείρισης που αναπαράγει φαινόμενα κερδοφορίας, ρουσφετιού και διαφθοράς, αξιοποιείται για την αντικατάσταση δημόσιων δομών που κατάφερε ο εργαζόμενος να αποσπάσει, επιδιώκει τη στήριξη από τον εργαζόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ