Πέμπτη 4 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ξεκίνησαν οι εργασίες της

Αρχισε από χτες τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014». Κατά την πρώτη της συνεδρίαση, η Επιτροπή καθόρισε, παράλληλα με διαδικαστικού τύπου θέματα, και τους άξονες των ερευνών της.

Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής, αυτοί θα είναι καταρχήν η υπόθεση του «Ερρίκος Ντινάν», δηλαδή διαχείριση, υπερχρέωση, δάνεια, ιδιωτικοποίηση κ.λπ. Ο δεύτερος άξονας θα είναι ο τρόπος διαχείρισης στο ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα από προμήθειες, συμβάσεις και τριγωνικές συναλλαγές, μέχρι προσλήψεις προσωπικού. Ο τρίτος η φαρμακευτική δαπάνη, όπως υπερτιμολογήσεις, διαδικασίες τιμολόγησης, κανονιστικές πράξεις υπουργών κ.ο.κ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι η θέση του ΚΚΕ, όπως αυτή εκφράστηκε και στην Ολομέλεια, είναι ότι το χρονικό διάστημα που θα εξετάσει η Επιτροπή θα μπορούσε να επεκταθεί πριν και μετά τις χρονολογίες που τίθενται, ενώ θα μπορούσε να ασχοληθεί και με άλλα ζητήματα, πέρα από τους τρεις άξονες που καθορίστηκαν.

Επισήμανε ότι τα σκάνδαλα και οι μίζες «που κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν» όσο θα υπάρχει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί είναι σύμφυτα με τη λειτουργία του. Προσθέτοντας ότι άλλωστε «υπάρχει εμπειρία από αντίστοιχες Εξεταστικές Επιτροπές για τα αποτελέσματά τους και πού οδήγησαν».

Πρόσθεσε πως υπάρχουν και τα «νόμιμα» σκάνδαλα, όπως οι άγριοι αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν κατά του λαού, ειδικά την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει διαφωνία με τη σειρά που καθορίστηκαν οι άξονες που θα κινηθεί η Επιτροπή, πρότεινε να μην είναι κλειστός ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κληθούν, αλλά να καθοριστεί με βάση τα στοιχεία που θα προκύπτουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ