Τρίτη 2 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Φιντέλ Κάστρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) για τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Zelmys Maria Dominquez Cortina, η οποία ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους για την τιμή που αποδίδουν στο πρόσωπο του Φιντέλ Κάστρο και την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό.

Μίλησαν επίσης: Ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της Κουβανικής Επανάστασης και τον καθοριστικό ρόλο του Φιντέλ σε αυτήν τη διαδικασία.

Ο Νίκος Μόττας, γγ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αστικές συκοφαντικές επιθέσεις που ακολούθησαν το θάνατο του Φιντέλ, σημειώνοντας ότι ο βιολογικός θάνατος του Κάστρο λειτούργησε ως αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια ευρύτερη επίθεση λάσπης ενάντια στον σοσιαλισμό, με στόχο να μη βγουν συμπεράσματα από τον αγώνα του κουβανικού λαού, να συσκοτιστούν και να διαστρεβλωθούν πλήρως οι σημαντικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην Κούβα.

Ο γγ της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας, που έκανε αναφορά στη διεθνιστική αλληλεγγύη και προσφορά της Κουβανικής Επανάστασης, τονίζοντας την αξιοθαύμαστη συμβολή της Κούβας του Φιντέλ στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και τη βοήθεια που παρείχε στους λαούς, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ