Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαζική συμμετοχή μεταναστών σε σύσκεψη για τα εργατικά «ατυχήματα»

Σύσκεψη με μαζική συμμετοχή μεταναστών εργατών πραγματοποίησε την Κυριακή 23/4, στη βιβλιοθήκη του δήμου Κορωπίου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, για τα εργατικά «ατυχήματα», τις επαγγελματικές ασθένειες, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και την οργάνωση του αγώνα για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.

Αφορμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση - καταγγελία του κλαδικού Συνδικάτου, αποτέλεσε «ο τραγικός θάνατος ενός μετανάστη από την Ινδία που σημειώθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απρίλη, την ώρα της δουλειάς του στο εργοστάσιο "Olympia" που παράγει και επεξεργάζεται ζύμες στο Κορωπί, όταν προσπάθησε να ξεμπλοκάρει μια μηχανή η οποία δεν είχε καμία δικλείδα ασφάλειας και η μηχανή τον τράβηξε μέσα».

Το κλαδικό Συνδικάτο επισημαίνει ότι «δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μετρά ασφαλείας γιατί τα αφεντικά σκέπτονται μόνο πώς να ξεζουμίζουν εμάς τους εργάτες. Για εσάς τους μετανάστες, η ζωή είναι ακόμα πιο δύσκολη, γιατί πολλοί από εσάς δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και αναγκαζόσαστε να δουλεύετε και να ζείτε κάτω από άθλιες συνθήκες. Να κρύβεστε για να μη σας πιάσουν, να μην ξέρετε τα δικαιώματά σας, να δουλεύετε για ένα κομμάτι ψωμί και στο τέλος να χάνεται και η ζωή σας».

«Ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, δεν μας αξίζει μια τέτοια ζωή. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον πάρουμε στα χέρια μας. Εμείς στο κλαδικό Συνδικάτο δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους σε Ελληνες και ξένους. Για εμάς είμαστε όλοι εργάτες και πρέπει να οργανωθούμε απέναντι σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, στα αφεντικά. Μόνο έτσι ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να τους κάνουμε να φοβηθούν», τονίζει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ