Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» (ΠΡΩΗΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»)
Εντατικοποίηση και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σε ετοιμότητα για κάθε πιθανή εξέλιξη καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τους εργαζόμενους στις «Ελληνικές υπεραγορές Σκλαβενίτη» (πρώην «Μαρινόπουλος»), μπροστά στην εκποίηση και την αναστολή λειτουργίας μιας σειράς καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, 22 καταστήματα θα εκποιηθούν το επόμενο διάστημα, με βάση απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ σε αυτά προστίθενται άλλα 38 καταστήματα πανελλαδικά (τα 15 από τα οποία στην Αττική), η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται. «Η εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει αν θα κλείσουν οριστικά τα συγκεκριμένα καταστήματα ή θα ανακαινιστούν», επισημαίνει το σωματείο, ενώ στους εργαζόμενους σε αυτά η επιχείρηση έχει προς το παρόν πει πως θα απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα.

Ο Σύλλογος διεκδικεί: Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με βάση τον τόπο κατοικίας τους. Να σταματήσει το απαράδεκτο γεγονός της συνεχούς μετακίνησης των εργαζομένων, ανάλογα με τις ανάγκες του ομίλου. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Ηδη συνάδελφοι αντιλαμβανόμαστε πως όλο αυτό το εγχείρημα περνά από πάνω μας. Ηδη ζούμε καθημερινά τις συνθήκες εντατικοποίησης, περισσότερες ώρες δουλειάς σε καθημερινή βάση, ωράρια που φτάνουν μέχρι μεταμεσονύκτιες ώρες για να ετοιμαστούν τα καταστήματα. Περιλαμβάνει δουλειά και τις Κυριακές, καθώς τα καταστήματα μπορεί να παραμένουν κλειστά για τους πελάτες, όμως καλούμαστε να δουλέψουμε, προετοιμάζοντας το άνοιγμα της επόμενης μέρας. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία καλούνται να δουλέψουν 6ήμερα και 7ήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Κυριακής μέχρι το βράδυ».

«Σε αυτή τη φάση χρειάζεται επαγρύπνηση» τονίζει, «να μην αφήνουμε τίποτα να παγιώνεται ως φυσιολογικό, διότι αυτό θα μας ακολουθήσει στη συνέχεια. Μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τις Επιτροπές Αγώνα, με την οργάνωσή μας και τη συμμετοχή μας, να είμαστε έτοιμοι για κάθε μικρή και μεγάλη εξέλιξη, όπως ήμασταν έως σήμερα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ωράρια μέχρι τις 11 το βράδυ προετοιμάζουν την «Black Friday»(2022-10-26 00:00:00.0)
Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα(2020-12-29 00:00:00.0)
Η δουλειά τις Κυριακές είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της εκμετάλλευσης(2018-05-26 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις σε καταστήματα που άνοιξαν την επομένη της Πρωτοχρονιάς(2018-01-03 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της απεργίας στο Εμπόριο(2017-01-17 00:00:00.0)
Ούτε συζήτηση δε θέλουν οι "μεγάλοι"(1996-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ