Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Κολίγοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε - Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες «στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνουν ταξικά προσανατολισμένες συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ). Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το φτωχό λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα».

Αναφερόμενη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και κουαρτέτο, τονίζει ότι «πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Το πετσόκομμα του αφορολόγητου, που κατακτήσαμε με τον σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα, οι νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις κι όλα τα άλλα που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της διαβόητης "αξιολόγησης" θ' αυξήσουν κι άλλο την ανέχεια και τη φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά».

Παράλληλα, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα σε επικίνδυνους και αιματηρούς σχεδιασμούς», η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων υπογραμμίζει: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ματώνουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων στην ειρήνη και στους πολέμους τους!».

Αφού τονίζει ότι αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΚΑΠ - ΕΕ - ΔΝΤ, «που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς», η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί σε πάλη «για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο και καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό».

Και υπογραμμίζει: «Κολίγοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!».

Ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων έχουν εκδώσει, επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ