Στην Πτολεμαΐδα |
Συγκεκριμένα, στην Πάτρα, μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κινητοποίηση στο λιμάνι μπροστά στα ΝΑΤΟικά πλοία που συμμετέχουν σε ναυτική άσκηση. Φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οι διαδηλωτές καταδίκασαν το βομβαρδισμό των ΗΠΑ στη Συρία, ενώ έγραψαν στο δρόμο με μπογιά «Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», μπροστά από τα πλοία της λυκοσυμμαχίας.
Στη Δυτική Μακεδονία, δυναμική απάντηση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας προχωρά και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με πώληση μονάδων της, έδωσε ο εργαζόμενος λαός που συμμετείχε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.Με τα πανό του και τα συνθήματά του, δήλωσε την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Στην λιμάνι της Πάτρας |
Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το χώρο του συλλαλητηρίου που οργάνωσαν οι φορείς της περιοχής, όπου παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών να το μετατρέψουν σε κινητοποίηση στήριξης της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, ο λαός, που γνωρίζει καλά τις επιπτώσεις από την έως τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εξέφρασε μαζικά την αντίθεσή του στην πώληση μονάδων και λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ.