Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ενισχυμένη η ΔΑΣ στις εκλογές της ΕΠΗΕΑ

Ανοδο σε ψήφους και σε ποσοστά κατέγραψε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ). Η ΔΑΣ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (από τρίτη το 2015). Συγκεκριμένα, από τους 1.450 ψηφίσαντες (1.655 το 2015), η ΔΑΣ έλαβε 270 ψήφους και 2 έδρες στο ΔΣ (από 230 και 2 έδρες). Η «Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 860 ψήφους και 7 έδρες στο ΔΣ (από 968 και 7), ενώ το «Δίκτυο Παρέμβασης και Αλληλεγγύης» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ) έλαβε 241 ψήφους και 2 έδρες (από 367 και 2).

Στο ΕΚ Δράμας

Ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές δυνάμεις από το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Δράμας, παρά το κλίμα εκφυλισμού που κυριάρχησε με ευθύνη της ΠΑΣΚίτικης πλειοψηφίας. Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα εξέλεξε δύο μέλη στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, παρά τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η πλειοψηφία, αποκλείοντας με αυταρχικές μεθόδους έναν εκλεγμένο αντιπρόσωπο από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας, ενώ δεν επέτρεψε σε αντιπρόσωπο του σωματείου και τον επικεφαλής της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας να πάρει το λόγο στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, προκειμένου να ενημερώσει για τη θέση του Σωματείου και για να καταγγείλει τη σωρεία παρατυπιών σε άλλα σωματεία.

Στις εκλογές η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα πήρε 8 ψήφους (είχε 6), ποσοστό 14% (είχε 9%) και 2 έδρες (είχε 1) στο ΔΣ. Η Συνδικαλιστική Ενότητα πήρε 49 ψήφους (είχε 60), ποσοστό 86% (είχε 91%) και 11 έδρες (είχε 12).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ