Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Απέσπασαν δέσμευση για την ασφάλιση των εργαζομένων στο έργο του ΤΑΡ

Η δέσμευση της εργοδοσίας ότι θα αποκαταστήσει άμεσα και με αναδρομική ισχύ την ασφάλιση εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις που αφορούν την ασφάλιση των οικοδόμων, ήταν το αποτέλεσμα της παρέμβασης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και των Σωματείων Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για τους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο έργο κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στην Αλεξανδρούπουλη.

Το πρόβλημα αναδείχθηκε σε συγκέντρωση της Ομοσπονδίας και των Σωματείων με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο στις 21/3. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι «σε αντίθεση με όλους τους συναδέλφους, που δουλεύουν σε αντίστοιχες εργασίες και ασφαλίζονται με τις διατάξεις που αφορούν τους οικοδόμους, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται με την απλή ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ)».

Το ζήτημα τέθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας και των Σωματείων στην εργοδοσία (Κοινοπραξία SPIECAPAG), ζητώντας να λυθεί άμεσα. Η παρέμβαση αυτή, αναφέρει η Ομοσπονδία, «ανάγκασε την εργοδοσία να δεσμευτεί ότι άμεσα θα αποκαταστήσει την ασφάλιση των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις που αφορούν την ασφάλιση των οικοδόμων. Η αποκατάσταση θα έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα ξεκινά από τη μέρα που έπιασαν δουλειά οι εργαζόμενοι στο έργο».

Η εξέλιξη αυτή, συνεχίζει, δείχνει ότι «υπάρχουν δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι δίπλα στα ταξικά συνδικάτα, την Ομοσπονδία, να θωρακίζουν τη ζωή τους απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. (...) Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Να συμβάλλουν με την παρουσία τους στις διαδικασίες του Συνδικάτου και των αγώνων, ώστε να γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο ικανοί να αντιμετωπίσουμε τη διαρκή και συνεχώς πιο σαρωτική επίθεση του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ