Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Οι αυτοαπασχολούμενοι να απαντήσουν στις στοχεύσεις του μεγάλου κεφαλαίου

Ανακοίνωση με αφορμή το τελευταίο δελτίο του ΣΕΒ

Eurokinissi

«Οι μάσκες έπεσαν, ακόμη και οι τυφλοί βλέπουν την στόχευσή τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ με αφορμή το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, όπου χαρακτηρίζεται ως ένδειξη «υπανάπτυξης» της οικονομίας το γεγονός ότι οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα παραμένουν στο 34%, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 16%.

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει ότι ουσιαστικά ο ΣΕΒ «υπενθυμίζει στην κυβέρνηση τα καθήκοντά της» για το «ξεκλήρισμα» των αυτοαπασχολούμενων, επιβεβαιώνοντας ότι «για το μεγάλο κεφάλαιο η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς το δραστικό περιορισμό της δραστηριότητας χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων». Οπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «οι επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου είναι γνωστές από χρόνια». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε έρευνα της Eurostat πριν λίγα χρόνια σημειωνόταν ξεκάθαρα ότι «οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί. Είναι ανάγκη να λιγοστέψουν και μεγαλύτερο κομμάτι "της πίτας" να μείνει για τους μεγάλους, που μπορούν να αναπτύξουν οικονομίες κλίμακας».

Η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει ότι αυτές τις στοχεύσεις του μεγάλου κεφαλαίου υπηρετεί η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην ίδια ρότα με τους προκατόχους της, με την άγρια φοροληστεία σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, τη διάλυση του Ασφαλιστικού κ.ά., ενώ κυβέρνηση - κεφάλαιο - κουαρτέτο «βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ. Με τη συμμετοχή τους στο διάλογο και τις "δημιουργικές προτάσεις - θέσεις" τους για καινοτομία, εξωστρέφεια και νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχουν στόχο την ενσωμάτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νέο γύρο ανάπτυξης. Σε αυτές τους τις θέσεις και τις στοχεύσεις οι πολύ μικρές, καταχρεωμένες, "μη βιώσιμες" επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων παραμένουν ξένο σώμα. Η πολιτική τους, όσα φτιασιδώματα και να πάρει, όπως και να την ονομάσουν, την ίδια στόχευση έχει».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΕΒΕ «καλεί σωματεία και ομοσπονδίες να απαντήσουν στην πρόκληση. Καλεί τον κάθε αυτοαπασχολούμενο να βγάλει συμπεράσματα. Να δει καθαρά τις επιδιώξεις της εφαρμοζόμενης ευρωενωσιακής φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Οτι μόνιμος στόχος τους παραμένει ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος. Μόνη λύση η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καμία συναίνεση στα μέτρα. Ολοι στο δρόμο. Τώρα χρειάζεται η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, η αγωνιστική διεκδίκηση της ζωής που μας κλέβουν. Η κοινή δράση, η συμμαχία με όλους αυτούς που θίγονται από την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ