Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαιτεί άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων από τη «Leroy Merlin»

Την άμεση επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων της «Leroy Merlin» στο κατάστημά της στον Πειραιά, που απολύθηκαν από την εργοδοσία την Πέμπτη 30/3, απαιτεί ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία για τις δύο απολύσεις, όπως και για «την άρνησή της να συναντηθεί με το σωματείο».

Το σωματείο αναφέρει ότι οι απολύσεις έγιναν «με τον προσφιλή λόγο της μειωμένης απόδοσης αλλά και της μη τήρησης των κανόνων της εταιρείας», ωστόσο, όπως τονίζει, «έχουμε πείρα από την πραγματική αιτία των απολύσεων. Στόχος είναι η αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με νέους, ακόμα πιο φθηνούς, αλλά και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας. Θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα το ξεζούμισμά τους για την κερδοφορία της επιχείρησης. Πάνω στην εκμετάλλευση του ιδρώτα μας άνοιξε καινούριο κατάστημα το 2016 και ετοιμάζει και δεύτερο, ενώ εμείς βλέπουμε τα εισοδήματά μας να συρρικνώνονται και τη ζωή μας να τσακίζεται. Οι απολύσεις, τα σπαστά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση, η δουλειά τις Κυριακές είναι το "καύσιμο" για να θησαυρίζει η "Leroy Merlin". Παράλληλα, η αξιολόγηση, οι εσωτερικοί κανονισμοί δημιουργούν κλίμα υποταγής και τρομοκρατίας σε κάθε συνάδελφο. Είναι ένα ακόμα εργαλείο για να παρεμποδίζει και να αναχαιτίζει ακόμα και τη σκέψη του εργαζόμενου για συλλογική, οργανωμένη δράση».

Η επίθεση σε οποιονδήποτε συνάδελφο είναι υπόθεση όλων μας

«Οι μεγαλέμποροι», υπογραμμίζει το σωματείο, «αξιοποιούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ θα κάνουν το ίδιο με τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και ΕΕ».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και οργάνωση: «Η επίθεση σε οποιονδήποτε συνάδελφο είναι υπόθεση όλων μας. Δεν υπογράφουμε και επιστρέφουμε στην εργοδοσία οποιοδήποτε έγγραφο μάς δώσει, είτε αυτό αφορά επίπληξη είτε απόλυση. Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με το σωματείο μας και ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας. Μόνο η οργάνωση στα σωματεία και η συμμετοχή μας στους αγώνες μπορούν να ασκήσουν πίεση και να φέρουν αποτελέσματα!

Διεκδικούμε: Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες παρεμβάσεις για την ακύρωση της απόλυσης στην ΚΡΜG(2018-01-05 00:00:00.0)
Βροχή οι καταγγελίες για αναγκαστικές άδειες, απληρωσιά και απολύσεις(2015-07-03 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για απόλυση στη «Βιοϊατρική»(2014-05-09 00:00:00.0)
Τρομοκρατική απόλυση στην «Olympic Handling SA»(2012-11-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-22 00:00:00.0)
Επέβαλαν την ανάκληση της απόλυσης(2005-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ