Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διάταγμα Τραμπ κατά κανονισμών για το περιβάλλον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Επιστρατεύοντας εργάτες ανθρακωρυχείων και διευθύνοντες συμβούλους μονοπωλίων που χρησιμοποιούν τον άνθρακα για την παραγωγή Ενέργειας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε αργά το βράδυ της Τρίτης διάταγμα για την κατάργηση των κανονιστικών ρυθμίσεων του «Σχεδίου Καθαρής Ενέργειας» που υιοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, δήθεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οπως ο Ομπάμα έτσι και ο Τραμπ εξυπηρετούν διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου.

Η εξέλιξη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με πιο ενδιαφέρουσα εκείνη του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού «Exxon Mobil» (διευθυντικό στέλεχος του οποίου υπήρξε επί χρόνια ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον), που ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να σεβαστεί τη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την οποία ο Λευκός Οίκος θεωρεί «κακή συμφωνία».

Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λου Κανγκ, δήλωσε πως η κλιματική αλλαγή συνιστά «κοινή πρόκληση για όλους» και πως η συμφωνία του Παρισιού είναι ορόσημο που κατέστη δυνατό χάρη στη «σκληρή δουλειά» της «διεθνούς» κοινότητας, συμπεριλαμβανόμενων της Κίνας και των ΗΠΑ.

Το ίδιο διάστημα, έντονες αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) το διαμοιρασμό του ιστορικού περιήγησης με εμπόρους και άλλους τρίτους, χωρίς τη συναίνεση των χρηστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ