Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον «πάγο» οι απαράδεκτες συμβάσεις στην «Η&Μ»

Σε ετοιμότητα καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Από την πρόσφατη κινητοποίηση του κλαδικού συνδικάτου της Θεσσαλονίκης έξω από κατάστημα της «H&M»

MotionTeam

Από την πρόσφατη κινητοποίηση του κλαδικού συνδικάτου της Θεσσαλονίκης έξω από κατάστημα της «H&M»
Στον «πάγο» έχουν μπει, μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην «H&M», μαζί με τα κλαδικά τους σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι ατομικές συμβάσεις με τις οποίες η επιχείρηση επιδιώκει τη χειροτέρευση των όρων εργασίας για τους υπαλλήλους της. Με τις συγκεκριμένες συμβάσεις η εργοδοσία αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων, στην εντατικοποίηση της εργασίας μέσω της πολυειδικότητας, στη μετατροπή των εργαζομένων σε «μπαλάκι» από κατάστημα σε κατάστημα, ακόμα και σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, στην τήρηση του «εσωτερικού κανονισμού» και με την επιβολή κυρώσεων. Ακόμα, μετέτρεπε το μισθό πέρα από τα ψίχουλα της ΕΓΣΣΕ σε «οικειοθελή παροχή», ώστε να μπορεί να κοπεί ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει ζητήσει τη διενέργεια εργατικής διαφοράς και ελέγχου, ενώ μετά από καταγγελίες του κλαδικού σωματείου της Θεσσαλονίκης έγιναν έλεγχοι από το ΣΕΠΕ σε καταστήματα της επιχείρησης στην Κεντρική Μακεδονία.

Η ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας αναμένεται, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου προς τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην εταιρεία έχει δοθεί προθεσμία προκειμένου «να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αναγκάσουν την εργοδοσία να αποσύρει τις τροποποιητικές συμβάσεις. Επίσης, στο αίτημά του για διενέργεια εργατικής διαφοράς έχει θέσει δύο επιπλέον ζητήματα: Την άρνηση της εργοδοσίας να δώσει σε εργαζόμενους τις Συμβάσεις με τις οποίες είχαν προσληφθεί, καθώς και τις διαφορές που εμφανίζονται στη μισθοδοσία μήνα με το μήνα στα επιδόματα γάμου, στις τριετίες, στις υπερωρίες και σε ό,τι η εργοδοσία έχει βαφτίσει «οικειοθελή παροχή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Λάρισας ενάντια στις απολύσεις(2022-02-15 00:00:00.0)
Δεν θα ξεμπερδέψουν με τα σωματεία!(2020-10-24 00:00:00.0)
Αντιδρούν σε μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις(2014-01-21 00:00:00.0)
Σήμερα ανοίγουν οι κάλπες(2011-04-05 00:00:00.0)
Μπλόκο στις κατάπτυστες συμβάσεις(2005-08-24 00:00:00.0)
Ζητάει και τα ρέστα από εργαζόμενη μητέρα!(2005-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ