Πέμπτη 23 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα μαγικά σεντούκια

Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή) θα παρουσιαστούν για δύο μόνο παραστάσεις θεάτρου κούκλας «Τα μαγικά σεντούκια», την Κυριακή 26 Μάρτη και την Κυριακή 2 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι.

Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο λαϊκό παραμύθι αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα παραμύθια της προφορικής παράδοσης και συναντάται σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα μόνο, έχουν καταγραφεί 206 παραλλαγές.

Το μήνυμα του παραμυθιού; Ο αγώνας εναντίον σοβαρών δυσκολιών στη ζωή είναι αναπόφευκτος. Ομως, αν κανείς δεν λιγοψυχήσει, τότε μπορεί να κυριαρχήσει στα εμπόδια και στο τέλος να βγει νικητής!

Κουκλοθεατρική ομάδα: Ελευθερία Φουρναράκου, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Θοδωρής Κορόζης Σκηνοθεσία - σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου, Κούκλες - σκηνικά: Μαιρηβή Γεωργιάδου, Ρικάρντο Ντι Λάουρο. Μουσική: Επιλογή από παραδοσιακές ρουμάνικες μουσικές. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα. Τεχνική επιμέλεια: Γιάννης Κέντρος. Φωτογραφία: Δημήτρης Λαζάρου.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60'.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ