Πέμπτη 23 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζονται τα φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με σύνθημα από στίχους του Βλ. Μαγιακόφσκι «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», συνεχίζονται τα φοιτητικά Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο φοιτητικό Φεστιβάλ στην Κομοτηνή. Οι εκδηλώσεις του γίνονται στο φουαγέ του Ιστορικού του ΔΠΘ και αρχίζουν στις 7.30 μ.μ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των φοιτητικών συλλογικών εργασιών με θέματα: «Αντιπαράθεση με τα συγγράμματα του Τμήματος Ιστορίας - Εθνολογίας και τα σχολικά βιβλία για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917», «Κοινωνικές δομές και κοινωνική μέριμνα: Το παράδειγμα της ΕΣΣΔ vs Στρατηγική της ΕΕ», «Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς στον καπιταλισμό vs Εργατική δημοκρατία στο σοσιαλισμό». Ακόμα, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε απ' τον κόσμο... Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Για αυτή τη βδομάδα είναι ακόμα προγραμματισμένο το Φεστιβάλ της Οργάνωσης των ΤΕΙ στην Αττική, που θα γίνει την Παρασκευή 24 Μάρτη, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νίκαιας «Πλάτων» (απέναντι από τα «Village Park» Ρέντη). Το πρόγραμμά του θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ., με: Συναυλία φοιτητικών συγκροτημάτων. Τα μονόπρακτα του Μπ. Μπρεχτ «Ντάνσεν» και «Πόσο κοστίζει το σίδερο». Ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Λαϊκό γλέντι. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, σήμερα Πέμπτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο κυλικείο του ΤΕΙ Πειραιά θα γίνει εκδήλωση για τον Αθλητισμό με τον Μιχάλη Λεάνη, κι ακόμα, στο κτίριο της ΣΕΥΠ (Θηβών) λειτουργεί έκθεση για τη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ