Τετάρτη 8 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό με συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ

Νέα συγκέντρωση σήμερα, μία μέρα μετά τη χτεσινή μαζική κινητοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους

Από τη χτεσινή μαζική συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους
Από τη χτεσινή μαζική συνέλευση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους
Αγωνιστική «υποδοχή» ετοιμάζουν σήμερα στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα βρίσκεται στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι της πόλης που παλεύουν ενάντια στην επίθεση και τον εμπαιγμό κυβέρνησης - εργοδοσίας. Στις 11 π.μ., προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ) οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, αύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών με θέμα την οργάνωση της εργατικής αντίστασης απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Μαζική κινητοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους

Χτες Τρίτη, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, οι συμβασιούχοι από δήμους της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, συνεχίζοντας τον αγώνα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να γυρίσουν στη δουλειά οι συνάδελφοί τους που απολύθηκαν και για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε με τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά και με την Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα στείλει με αρνητική εισήγηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η τροπολογία της κυβέρνησης δεν δίνει λύση στο πρόβλημα πληρωμής των συμβασιούχων.

Αμέσως μετά, εκατοντάδες εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Εργατικό Κέντρο, όπου μέσα από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα με νέα στάση εργασίας σήμερα (10.00 - 17.00) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε αρκετούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης), οι οποίοι έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και Παρέδρων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, απαιτώντας: Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Ομαλοποίηση των πληρωμών. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις συμβασιούχων σε ΦΟΔΣΑ και Δήμο Κασσάνδρας.

Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις των εργαζομένων στην «Καρυπίδης»

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην «Καρυπίδης ΑΒΕΕ», εκτός από τη συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το ΥΜΑΘ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα και στις 6 μ.μ. νέα κινητοποίηση έξω από το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, το οποίο από τη Δευτέρα λειτουργεί ως κατάστημα της επιχείρησης «Discount Markt».

Κλιμακώνουν έτσι τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Απαιτούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, στέλνουν μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που επιχειρούν να ανοίξουν καταστήματα με τον ίδιο τρόπο, προσπαθώντας να αποφύγουν την υποχρέωση να προσλάβουν τους εργαζόμενους που δούλευαν στα καταστήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παίρνουν νυχτερινά - εξαιρέσιμα και μέσα προστασίας(2018-12-18 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην απληρωσιά(2017-09-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2017-06-20 00:00:00.0)
Δράσεις αλληλεγγύης των Λαϊκών Επιτροπών(2017-03-31 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα και για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2017-03-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ(2017-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ